DomoviCŠOD Čebelica

CŠOD Čebelica

Naslov
Dolenja vas pri Čatežu 19, 8212 Velika Loka
Kontakt
Damjan Volkar
E-pošta
cebelica@csod.si
Telefon
07 348 90 12
Mobilni telefon
031 607 570


Programi aktivnih počitnic
Cena - €
Starost
Program: Zabavne počitnice s kitajščino

Program
V sodelovanju s Konfucijevim inštitutom v Ljubljani in z naravnimi govorci kitajskega jezika organiziramo poletni tabor »Zabavne počitnice s kitajščino« za zanimivo in ustvarjalno učenje kitajskega jezika in kulture.

Udeleženci poletnega tabora bodo v ustvarjalnih delavnicah barvanja mask in poslikav igrali igre vlog, se urili v izdelovanju rezljank, spoznavali kitajski horoskop in kaligrafijo ter okušali dobrote kitajske kuhinje. Sproščali so bodo v družabnih in športnih igrah. Učitelji kitajskega jezika pripravljajo predstavitev kitajske kulture. Pogoj za udeležbo: osnovno znanje angleškega jezika.

Dodatni stroški
V ceno je všteta popolna oskrba in izvajanje programa. Poleg žepnine udeleženci potrebujejo še 3 € za vstopnino za kopanje na bližnjem bazenu.

Dostop:
Do doma Čebelica se pripeljete po glavni cesti iz  smeri Ljubljane, Novega mesta in Sevnice preko Trebnjega. Možnost dostopa je tudi iz smeri Litija - Gabrovka.

Oprema

Osebni dokumenti: Za bivanje: Oblačila in obutev: Za šport in razvedrilo:
kartica zdravstvenega zavarovanja 1 rjuha, 1 prevleka za odejo, prevleka za vzglavnik spodnje perilo, nogavice zvezek, pisalni in risalni pribor
  pribor za osebno higieno kratke majice, kratke hlače manjši nahrbtnik za pohode
  platnena vreča za umazano perilo pižama loparji za namizni tenis
  2 brisači trenirka loparji za badminton in žogice
  mazilo ali sprej proti klopom rezervne dolge hlače razne družabne igre
  plastenka 0,5 l dolge majice  
  ročna svetilka debelejši pulover  
    vetrovka  
  kopalke kapa za zaščito pred soncem  
  kopalna brisača telovadni copati  
    sobni copati  
    močnejši čevlji za pohode  
    dežnik  
Spletna prijava

ŠOLE:    Prosti termini > Cenik                                                    FOTOGALERIJA
OSTALI: Prosti termini > Cenik                                                    DNEVNIK

Čatež je vas z vaškim trgom, ki leži na plečatem hribu pod 544 m visokim Zaplazom severozahodno od Trebnjega. Najrazličnejši viri govorijo o bogati preteklosti teh krajev, med drugim tudi Levstikovo Popotovanje od Litije do Čateža. V bližini Čateža, v vasi Goljek so našli neolitsko sekiro, jugovzhodno od te vasi pa je premogovna žila (Knapova jama), kjer so pred sto leti kopali premog. V bližini sta tudi vasici Sejenice in Zagorica, znani po halštatskih grobiščih in ostankih rimskih grobov. Leta 2002 je bila v bližini CŠOD Čebelica odkrita Režkova jama, ki je dostopna le izkušenim jamarjem.

CŠOD Čebelica stoji v razgibani dolenjski pokrajini, v stičišču alpskega, dinarskega in panonskega sveta. Vas je obdana s travniki, polji, bogatimi gozdovi, okoliški griči pa so zasajeni z vinogradi, v katerih vinogradniki pridelujejo grozdje za značilno deželno vino.

Dom je bil odprt jeseni 1995, ko je bila končana prenova bivše podružnične šole Čatež. CŠOD Čebelica je bil med prvimi, ki je začel s programom zgodnjega naravoslovja za učence 3. in 4. razreda. Ta temelji predvsem na razvijanju spretnosti učencev v opazovanju s pomočjo vseh čutil ter na odkrivanju in raziskovanju. S tem otroku približamo naravo ter mu omogočimo njeno celostno dojemanje. Ob raziskovalnem delu na terenu učenci spoznavajo značilnosti posameznih ekosistemov ter opazujejo spremembe in vplive človeka na okolje. športne aktivnosti potekajo tako v čudoviti naravi kot na igrišču doma Čebelica.

Do CŠOD Čebelica se lahko pripeljemo po glavni cesti iz Ljubljane, Novega mesta in Sevnice preko Trebnjega. Možen je tudi dostop v kombinaciji vlak-avtobus preko Litije ali Velike Loke, s predhodnim dogovorom s SŽ.

Pridružite se nam v najboljši učilnici na svetu - v naravi.


E-novice o razpisih, aktivnih počitnicah, prostih terminih …