DomoviCŠOD OE Čebelica

CŠOD OE Čebelica

Naslov
Dolenja vas pri Čatežu 19, 8212 Velika Loka
Kontakt
Damjan Volkar
E-pošta
cebelica@csod.si
Telefon
07 348 90 12
Mobilni telefon
031 607 570


Programi aktivnih počitnic
Cena - €
Starost
Program: Angleščini naproti
Program: Čateške dogodivščine
Spletna prijava

ŠOLE:    Prosti termini > Cenik                                                    FOTOGALERIJA
OSTALI: Prosti termini > Cenik                                                    DNEVNIK

Čatež je vas z vaškim trgom, ki leži na plečatem hribu pod 544 m visokim Zaplazom severozahodno od Trebnjega. Najrazličnejši viri govorijo o bogati preteklosti teh krajev, med drugim tudi Levstikovo Popotovanje od Litije do Čateža. V bližini Čateža, v vasi Goljek so našli neolitsko sekiro, jugovzhodno od te vasi pa je premogovna žila (Knapova jama), kjer so pred sto leti kopali premog. V bližini sta tudi vasici Sejenice in Zagorica, znani po halštatskih grobiščih in ostankih rimskih grobov. Leta 2002 je bila v bližini CŠOD Čebelica odkrita Režkova jama, ki je dostopna le izkušenim jamarjem.

CŠOD Čebelica stoji v razgibani dolenjski pokrajini, v stičišču alpskega, dinarskega in panonskega sveta. Vas je obdana s travniki, polji, bogatimi gozdovi, okoliški griči pa so zasajeni z vinogradi, v katerih vinogradniki pridelujejo grozdje za značilno deželno vino.

Dom je bil odprt jeseni 1995, ko je bila končana prenova bivše podružnične šole Čatež. CŠOD Čebelica je bil med prvimi, ki je začel s programom zgodnjega naravoslovja za učence 3. in 4. razreda. Ta temelji predvsem na razvijanju spretnosti učencev v opazovanju s pomočjo vseh čutil ter na odkrivanju in raziskovanju. S tem otroku približamo naravo ter mu omogočimo njeno celostno dojemanje. Ob raziskovalnem delu na terenu učenci spoznavajo značilnosti posameznih ekosistemov ter opazujejo spremembe in vplive človeka na okolje. športne aktivnosti potekajo tako v čudoviti naravi kot na igrišču doma Čebelica.

Do CŠOD Čebelica se lahko pripeljemo po glavni cesti iz Ljubljane, Novega mesta in Sevnice preko Trebnjega. Možen je tudi dostop v kombinaciji vlak-avtobus preko Litije ali Velike Loke, s predhodnim dogovorom s SŽ.

Pridružite se nam v najboljši učilnici na svetu - v naravi.


E-novice o razpisih, aktivnih počitnicah, prostih terminih …