DomoviCŠOD OE Škorpijon

CŠOD OE Škorpijon

Naslov
Veliki Boč 31a, 2353 Sv. Duh na Ostrem Vrhu
Kontakt
Mirjana Jesenek Mori
E-pošta
skorpijon@csod.si
Telefon
02 656 58 31
Mobilni telefon
031 607 581


ŠOLE:    Prosti termini > Cenik                                                    FOTOGALERIJA
OSTALI: Prosti termini > Cenik                                                    DNEVNIK

Na slemenu Kozjaka, nad dolino Drave, stoji na nadmorski višini 725 m iz nekdanje obmejne vojaške stražnice preurejen CŠOD Škorpijon. Namenjen je vsem, ki želijo spoznavati pestri hribovski živi svet ter bogato kulturno in naravno dediščino, ali pa preprosto iščejo mirne kotičke za oddih in sprostitev.

Dom leži med samotnimi kmetijami, obdan z gozdovi in travniki, z lepim razgledom na obmejno gričevje avstrijske štajerske, graško kotlino in dvatisočake v Koralpah. Je primerno izhodišče za krajše ali daljše izlete v okolico (Žavcarjev vrh, Sv. Križ, Sv. Duh na Ostrem vrhu...), v sosednje doline na Kozjaku ali pa v Dravsko dolino. V bližini doma si je mogoče ogledati izdelavo oglja (oglarsko kopo).

Ob domu je urejeno jahališče, osvetljeno asfaltirano športno igrišče (odbojka, mali nogomet, hokej) s tribuno, igrišče za badminton, 2 mizi za namizni tenis in prostor za šotorjenje, kjer preživljamo očarljive večere ob tabornem ognju. V zimskem času v bližini doma "pležuhamo" (vožnja na eni smučki s sedežem). Posebnosti našega doma sta astronomija in jahanje.

Dostop do CŠOD Škorpijon: iz Maribora ali Dravograda se peljete po glavni cesti Maribor - Dravograd do vasi Spodnji Slemen, nato po lokalni cesti v proti Sv. Duhu na Ostrem vrhu. Po približno 6 km vožnje po dolini potoka Bistrica vas kažipot usmeri desno v zaselek Veliki Boč. Do doma se lahko pripeljete z avtobusom.

Pridružite se nam v najboljši učilnici na svetu - v naravi.


E-novice o razpisih, aktivnih počitnicah, prostih terminih …