DomoviCŠOD OE Štrk

CŠOD OE Štrk

Naslov
Spuhlja 34a, 2250 Ptuj
Kontakt
Aleksej Kuzmin
E-pošta
strk@csod.si, aleksej.kuzmin@csod.si
Telefon
02 778 50 41
Mobilni telefon
031 607 582


Programi aktivnih počitnic
Cena - €
Starost
Program: Filmske delavnice
Program: Športne počitnice - tečaj jahanja
Program: Osnove golfa
Spletna prijava

ŠOLE:    Prosti termini > Cenik                                                    FOTOGALERIJA
OSTALI: Prosti termini > Cenik                                                    DNEVNIK

Predstavitev doma v Power pointu

CŠOD Štrk stoji na obrobju vasi Spuhlja. Okoli njega se razprostira rodovitno Ptujsko polje in je od Ptuja oddaljena 2 km. Nedaleč od vasi je največje slovensko umetno jezero, ki je nastalo z zajezitvijo in se razliva na 3,5 km2 površine.

Pokrajina je ravninska in že nakazuje prehod v Panonsko nižino. Izsušen prostor, ki je na levem bregu Drave nastal zaradi gradnje akumulacijskega jezu, je primeren za kmetijstvo, saj je tam veliko rodovitne zemlje. Ptujsko jezero gostuje okoli 200 vrst ptic, ki si ta prostor izbirajo za počivališče med spomladansko in jesensko selitvijo. Desno stran jezera zajema krajinski park Šturmovci, ki je pribežališče živali in rastlin od katerih so mnoge na seznamu redkih in ogroženih vrst. Prava naravna vrednota parka je rečna loka (poplavno območje).

Mesto Ptuj je bilo poseljeno v mlajši kameni dobi. V antiki se je iz vojaškega tabora razvila utrdba Petovia. Ptuj je mestne pravice dobil v 13. stol. Sredjeveški del mesta se je naslonil na vznožje Grajskega griča. Mesto Ptuj je skupaj z gradom prava arheološka zakladnica in priča o dolgi in razgibani zgodovini teh krajev.

CŠOD štrk je odlično izhodišče za raziskovanje in izobraževanje na vseh področjih.

Pri naravoslovju učenci med drugim spoznavajo mlako in njeno okolico, nižinski travnik in edinstveni Panonski gozd. CŠOD Štrk je vključen v program Ekošola kot način življenja.

Družboslovne vsebine ponujajo Ptuj skozi čas, kulturno in stavbno dediščino Ptujskega polja. Ogledamo si lahko baročni dvorec Dornava in 300 let staro Dominkovo domačijo. Posebnost doma je kurentova delavnica, saj je kurent ali korant na Ptujskem polju doma.

Za izvedbo športnih vsebin imamo v CŠOD Štrk asfaltirano večnamensko igrišče za košarko in odbojko, nogometno igrišče, čolne za veslanje na Dravi,...V Termah Ptuj izvajamo tudi plavalne tečaje.

Okolica je ravninska in zato primerna za kolesarjenje in pohode.

Kako do nas: Na regionalni cesti Ptuj - Ormož, pol kilometra za vasjo Spuhlja zavijete desno. Dom je od regionalne ceste oddaljen 100 metrov in je z nje tudi lepo viden.

D O B R O D O š L I !

Pridružite se nam v najboljši učilnici na svetu - v naravi.


E-novice o razpisih, aktivnih počitnicah, prostih terminih …