DomoviCŠOD OE Štrk

CŠOD OE Štrk

Naslov
Spuhlja 34a, 2250 Ptuj
Kontakt
Aleksej Kuzmin
E-pošta
strk@csod.si, aleksej.kuzmin@csod.si
Telefon
031 848 044
Mobilni telefon
031 607 582


ŠOLE:    Prosti termini > Cenik                                                    FOTOGALERIJA
OSTALI: Prosti termini > Cenik                                                    DNEVNIK

http://Predstavitev doma Štrk PP

DOM ŠTRK

Energetsko prenovljeni dom Štrk se nahaja na začetku Ptujskega polja, približno 3,5 km od najstarejšega slovenskega mesta, od koder imamo lep pogled tudi na del Dravskega polja, Slovenskih goric in Haloz.  

Obdaja nas geografska in etnografska krajina z očarljivimi dvorci in cerkvami, ki so dokaz bogate preteklosti (Ptujski grad, grad Borl, dvorec Dornava, Dominkova domačija, Ptujska gora). 

S pestrostjo posodobljenih naravoslovnih, družboslovnih in športnih programov želimo otroke druge in tretje VIO in dijake navdušiti tako za raziskovanje in spoznavanje narave in družbe, kakor tudi za športne aktivnosti v naravnem okolju. Zaradi bližine Ptuja in Markovcev dajemo velik poudarek družboslovnim vsebinam kot so ogled mesta Ptuj, Spoznajmo Ptujsko polje, Kurentova delavnica in Stavbna dediščina Ptujskega polja. 

Ravnina, ki nas obdaja je primerna za kolesarske izlete, na katere se učenci lahko odpravijo že kmalu za tem, ko se preizkusijo na našem kolesarskem poligonu. Naša velika posebnost sta Dragon boat čolna, s katerima izvajamo dejavnost veslanje po Ptujskem jezeru. V zimskih mesecih pa v bližnjih Termah Ptuj v topli termalni vodi izvajamo plavalne tečaje.  

V okolici doma lahko otroci uživajo ob igranju odbojke, košarke in nogometa, v telovadnici pa igrajo namizni tenis, razvijajo motoriko z izvajanjem cirkuških spretnosti, športnim plezanjem in lokostrelstvom. 

Poleg 30 različnih programov imamo na domu Štrk pripravljene še 2 projektna tedna "VODA ČUDOVITA TEKOČINA" in "SPREHOD SKOZI SREDNJI VEK"; 3 tematske tedne "ŠTRKOVE ŠPORTNE DEJAVNOSTI", "KAKO LAHKO POMAGAM?" in "RIMLJAN SEM!"ter dva programa za nadarjene "FILMSKE DELAVNICE" in "PODJETNIŠTVO ZA MLADE". 

Nataša, Danica, Darja, Tomislav, Vladimir, Lidija, Janez in Aleksej vas vabimo, da nas obiščete! 

Pridružite se nam v najboljši učilnici na svetu - v naravi.


E-novice o razpisih, aktivnih počitnicah, prostih terminih …