Videogradivo za učenje na prostem

Videogradivo za učenje na prostem

Videogradivo za učenje alpskega smučanja

Z nami na smuči

V CŠOD filmu »Z nami na smuči« je prikazana Slovenska šola smučanja, ki na varen in učinkovit način pripelje začetnika do odličnega smučarja z nasmehom na obrazu. Poudarek je na varnosti, začetnih oblikah smučanja, vožnji z vlečnicami in sedežnico ter učenju smučanja skozi smučanje. Film je namenjen učiteljem smučanja, staršem in otrokom ter vsem, ki bi se radi naučili, obnovili in nadgradili svoje znanje alpskega smučanja.
Kraj snemanja: Rogla
Produkcija: Moma Production
Leto izdelave:2019

Z nami na servis smuči

V filmu "Z nami na servis alpskih smuči" prikazujemo kako v CŠOD pripravljamo in skrbimo za smuči in opremo za alpsko smučanje.
Kraj snemanja: Logarska dolina
Produkcija: Moma Production
Leto izdelave: 2021

Z nami skozi metodiko alpskega smučanja
 
V CŠOD smo posneli že tretji didaktični film o alpskem smučanju z naslovom "Z nami skozi metodiko alpskega smučanja". Film prikazuje metodično pot učenja alpskega smučanja, ki se začne z vajami na mestu in drsenjem po snegu, nadaljuje s prikazom vaj začetnih oblik smučanja, ki se nadgradijo s smučanjem na vzporedno postavljenih smučeh. Film se zaključi s prikazom formacijskih voženj in dopolnilnih oblik smučanja za zelo dobre smučarje. V filmu dajemo poudarek na pravilni izbiri vaj in postopnosti pri učenju smučanja. Namenjen je predvsem učiteljem smučanja, pa tudi tistim, ki bi se radi naučili smučat, ali pa obnoviti ter nadgraditi svoje smučarsko znanje.
Kraj snemanja: Vogel in Rogla
Produkcija: Moma Production
Leto izdelave: 2022

Videogradivo za učenje hoje in teka na smučeh

Z nami na tekaške smuči
 

Skupaj s CŠOD smo posneli didaktični film o teku na smučeh ˝Z nami na tekaške smuči˝. V filmu je prikazano kako se pravilno obleči za tek na smučeh in kako izbrati primerno opremo tako za klasično tehniko, kot tudi za drsalno tehniko. V filmu je prikazano kako začetnika naučiti prvih korakov na tekaških smučeh in katere igre so za otroke začetnike primerne. Film je namenjen vsem učiteljem teka na smučeh, otrokom, staršem ter vsem, ki bi se radi naučili ali nadgradili svoje znanje teka na smučeh.

Z nami skozi metodiko klasične tehnike teka na smučeh
 

Skupaj s CŠOD smo posneli že drugi film o teku na smučeh ˝ Z nami skozi metodiko klasične tehnike teka na smučeh˝. Film prikazuje metodično pot učenja klasične tehnike teka na smučeh. V filmu so prikazane vaje za učenje posameznih elementov klasične tehnike (dvotaktni diagonalni korak, soročni odriv, korak s soročnim odrivom, tek v vzpon, vožnja v spust in zaustavljanje). Film je namenjen učiteljem teka na smučeh ter vsem tistim, ki bi se radi naučili klasične tehnike teka na smučeh.

Z nami skozi metodiko drsalne tehnike teka na smučeh
 

Skupaj s CŠOD smo posneli že tretji film o teku na smučeh ˝ Z nami skozi metodiko drsalne tehnike teka na smučeh˝. Film prikazuje metodično pot učenja drsalne tehnike teka na smučeh. V filmu so prikazane vaje za učenje posameznih elementov drsalne tehnike (drsalni korak, krajši dvojni drsalni korak, daljši dvojni drsalni korak, enojni drsalni korak). Film je namenjen učiteljem teka na smučeh in vsem tistim, ki bi se radi naučili drsalne tehnike teka na smučeh.

E-novice o razpisih, aktivnih počitnicah, prostih terminih …