Eko Terme Snovik

Eko Terme Snovik

Naslov: Snovik 7, 1219 Laze v Tuhinju
Kontakt: Bojana Pustinek Miočić
E-pošta: velenje@csod.si
Mobilni telefon: 041 360 483

ŠOLE:    Prosti termini > Prijavnica  

TEHNIŠKI DNEVI, ki so zelo priporočljivi za učence od 6. do 9. razreda osnovne šole. Možnost tudi izvedba tehničnega dneva za srednje šole.

Mala vasica z le dvajsetimi hišami, skupaj s Termami, je zgled Evropi, kako lahko na okolju prijazen način proizvajamo energijo. Terme Snovik so namreč okolju prijazne terme ter prve in edine v Sloveniji nosilke prestižnega znaka EU za turistične namestitve - »EU marjetica«. So dobitnica več nagrad in priznanj za okolju prijazno delovanje in energetsko učinkovitost.

V skladu z učnimi načrti devetletne osnovne šole smo pripravili za učence višjih razredov enkratne učne vsebine za tehniške dni.

Tehniški dan v Snoviku učence spodbuja k poznavanju in uporabi naravnih virov energije in pri njih močno razvija ekološko zavest.

V enem dopoldnevu se hitro naučijo varčnega pridobivanja in ravnanja z energijo. Vodeno odkrivajo pot od drevesa do električne energije, delovanje manjše hidroelektrarne ter delovanje in pomen sodobnih toplotnih črpalk.

Ogledali si bodo posebne vakuumske kolektorje, manjšo biološko čistilno napravo, zelo domiselno nizko energetsko hišo in bogat zeliščni vrt.

Sami pa bodo v delavnici sestavljali in praktično preizkusili učinke nekaterih naprav.

Na ta način bodo učenci imeli priložnost, da aktivno pridobijo znanje in vzpostavijo neposreden stik z življenjem in naravo.

A to je le drobec vsega programa. Pridite in se prepričajte.

Dostop do Term Snovik:

45 minut vožnje z avtobusom iz Ljubljane;

iz Celja 35 minut z avtobusom proti Ljubljani.

Vabljeni v osrčje Kamniško - Savinjskih Alp.

E-novice o razpisih, aktivnih počitnicah, prostih terminih …