Eko Terme Snovik

Eko Terme Snovik

Naslov: Terme Snovik, Snovik 7, 1219 Laze v Tuhinju
Kontakt: Štefka Brodar
E-pošta: dc@csod.si
Mobilni telefon: 041 467 231, 01 2348 601

ŠOLE:    Prosti termini > Prijavnica  

TEHNIŠKI DNEVI, ki so zelo priporočljivi za učence od 6. do 9. razreda osnovne šole. Možnost tudi izvedbe tehničnega dneva za srednje šole.

Mala vasica z le dvajsetimi hišami, skupaj s Termami je zgled Evropi, kako lahko na okolju prijazen način proizvajamo energijo. Terme Snovik so namreč okolju prijazne terme ter prve in edine v Sloveniji nosilke prestižnega znaka EU za turistične namestitve - »EU marjetica«. So dobitnica več nagrad in priznanj za okolju prijazno delovanje in energetsko učinkovitost.

V skladu z učnimi načrti devetletne osnovne šole smo pripravili za učence višjih razredov enkratne učne vsebine za tehniške dni.

Tehniški dan v Snoviku učence spodbuja k poznavanju in uporabi naravnih virov energije in pri njih močno razvija ekološko zavest.

V enem dopoldnevu se hitro naučijo varčnega pridobivanja in ravnanja z energijo. Vodeno odkrivajo pot od drevesa do električne energije, delovanje manjše hidroelektrarne ter delovanje in pomen sodobnih toplotnih črpalk.

Ogledali si bodo posebne vakuumske kolektorje, manjšo biološko čistilno napravo, zelo domiselno nizko energetsko hišo in bogat zeliščni vrt.

Učenci povežejo obnovljive vire energije z energetskimi napravami, ki jih imajo v Termah in vasici Snovik. Sklepajo na pozitivne učinke obovljivih virov energije in termalnega turizma na okolje in prostor.

Izvir termalne vode v vasici Potok pod termami je začetek našega spoznavanja zgodbe o termalni vodi kot obnovljivem viru energije. Analiza vode, ki jo z učenci naredimo omogoča raziskovanje in povezovanje blagodejnih učinkov izvirske in termalne pitne vode na človeka in njen prispevek za naše zdravje. Učenci se tako seznanjajo in osveščajo, da so naravna bogastva, kot je termalna voda, človeku na razpolago in pogosto tik pred nosom, a tega ne opazi, ker v svetu, v katerem živimo, posegamo po pijači in vsemu, kar nam ponuja današnji velikokrat človeku neprijazno naravanan svet.

Na ta način bodo učenci imeli priložnost, da aktivno pridobijo znanje in vzpostavijo neposreden stik z življenjem in naravo.

Dostop do Term Snovik:

45 minut vožnje z avtobusom iz Ljubljane;
iz Celja 35 minut z avtobusom proti Ljubljani.

Vabljeni v osrčje Kamniško - Savinjskih Alp.

 

Zgodba o termalni vodi

Voda v Termah Snovik je priznana kot naravno zdravilno sredstvo.

Vsebuje kalcij in magnezij ter veliko drugih koristnih mineralov. Primerna je za kopanje in pitje, dobro vpliva na kosti, kožo in prebavo.
 
Voda je primerna za kurativne in preventivne namene. Pomaga zlasti pri kroničnih degenerativnih obolenjih hrbtenice in gibal, revmatizmu, artrozi in po operativnih posegih.

 »Zdravilna voda v termah Snovik vsebuje različne minerale, ki pripomorejo k boljšemu splošnemu počutju. Priporočamo vam uporabo vodnih atrakcij, ki vplivajo na povečano prekrvavitev, sproščanje in manjšo napetost mišic.«

»Odkril sem toplo vodo.«
Da je odkril toplo vodo, je pred desetletji pripovedoval vaški kovač Janez in omenil tudi, kako si je v njej ozdravil od revme zvite roke ter umiril želodčne težave. Da je voda zdravilna, je razširil ljudski glas. Ljudje so po vodo hodili s steklenicami, posodami, čebri, ter uživali v njeni zdravilnosti in blagodejnosti in tako je ostalo vse do danes.

 Kaj vsebuje voda?

Termalna voda vsebuje: kalcij (53,0 mg/l), magnezij (25,0 mg/l), natrij (3,7 mg/l), kalij (1,6 mg/l), železo (0,01 mg/l), litij (0,01 mg/l), metasicilijevo kislino (18,3 mg/l), metaborovo kislino (manj 0,01 mg/l), hidrogenkarbonat (260,0 mg/l), klorid (1,7 mg/l), sulfat (18,0 mg/l), fluorid (0,3 mg/l), nitrat (2,2 mg/l), silikat (11,0 mg/l).

 

 Pri čem pomaga termalna voda iz Term Snovik?

 • kroničnih degenerativnih boleznih hrbtenice in gibal,
 • kroničnem degenerativnem revmatizmu,
 • kroničnem vnetnem revmatizmu,
 • sklepnem in izvensklepnem revmatizmu,
 • artrozi,
 • spondiloartrozi,
 • cervikalni diskopatiji z vetebrogenim sindromom,
 • degerativnih procesih v hrbtenici in stanjem po operacijah hrbtenice,
 • ankilizarijocem sponditisu,
 • deformantni artrozi in osteohondrozi,
 • okvarah medvretenčnega diskusa,
 • neuralgiji,
 • obolenju sklepov vključno z metabolicnimi motnjami (protinu),
 • po operaciji diskus hernije,
 • po implantaciji endoproteze kolena in kolka.

 

Voda v Termah Snovik, ki jo pijete, vsebuje natrijev hidrogenkarbonat (260,0 mg/l), ki nevtralizira želodčno kislino. S tem ublaži zgago, slabost in želodčno kislino.

"Če obstaja zdravilo zame, potem je to voda."

                               Sebastian Kneipp

E-novice o razpisih, aktivnih počitnicah, prostih terminih …