DomoviCŠOD OE Murska Sobota

CŠOD OE Murska Sobota

Naslov
Tomšičeva ul. 15, 9000 Murska Sobota
Kontakt
Mirjam Pleteršek
E-pošta
msobota@csod.si
Telefon
02/530-03-10, 051315536
Mobilni telefon
051 362 752(šolske sk.)


Programi aktivnih počitnic
Cena - €
Starost
Program: Gledališke delavnice

     

Program aktivnih počitnic - Gledališke delavnice

Udeleženci bodo nameščeni v domu v Murski Soboti. Spoznali bodo najrazličnejše gledališke ustvarjalne vaje, tehnike giba in govora, brezbesedno izražanje, pravilia improvizacije in improvizacijo. Skozi takšen način dela bodo usvojili osnove giba, prostora, čustev in pripovedi. Gledališko delavnico bodo zaključili z gledališko predstavo, kjer bodo prikazali naučeno gledališko znanje. Gledališko delavnico bo vodil g. Bernard Protner, dobitnik številnih nagrad in priznanj (Linhartov nagrajenec) z inovativnim pristopom Lee Strassbergova metode igre, socializacije in senzibilizacije.

V prostem času bomo šli k soboškem jezeru, si v Expanu s pomočjo interaktivne tehnologije ogledali zgodovino Prekmurja od pradavnine pa do danes in preleteli Prekmurje z balonom. Če bo vreme dopuščalo, bomo obiskali tudi priljubljeno mestno kopališče. Dodatni stroški so 6 € za doživljajski park Expano in 4 € za mestno kopališče. Priporočeno je imeti tudi nekaj drobiža za sladoled in spominke.                                                                          

V počitniškem tednu bomo tudi govorili »po prekmursko«, zaplesali in zapeli, kuhali in pekli po prekmursko. Igrali se bomo na igrišču, se zabavali s sovrstniki, šli na kolesarski izlet po prekmurskih ravnicah, obiskali letno kopališče, vsega pa vam tudi ne izdamo.

Cena počitniškega programa vključuje: 5 nočitev, štiri obroke dnevno, tečaj gledaliških veščin, izvedbo programa preko celega dneva, ki ga izvajajo učitelji usposobljeni za poučevanje na prostem, uporabo didaktičnih pripomočkov in športnih rekvizitov, pet turističnih taks

Dodatni stroški
Poleg žepnine otroci potrebujejo 6 € za doživljajski park Expano in 4 € za mestno kopališče.

Oprema

Osebni dokumenti:

Za bivanje:

Oblačila in obutev:

Za šport in razvedrilo:

kartica zdravstvenega zavarovanja

1 rjuha, 1 prevleka za odejo, prevleka za vzglavnik

Udeleženci si lahko posteljnino izposodijo tudi v domu.

  

   Uporaba spalnih vreč ni dovoljena

spodnje perilo

razni gledališki kostumi

 

pribor za osebno higieno

nogavice

knjige ali razvedrilno branje (po želji)

 

vreča za umazano perilo

pižama

inštrumenti (po želji)

 

2 brisači

trenirka

družabne igre (po želji)

 

 

dolge hlače, kratke hlače

 

 

plastenka za vodo 0,5 l

dolge majice, majice s kratkimi rokavi

 

 

ročna svetilka

puloverji

 

 

kopalke

čevlji, primerni vremenu

 

 

brisača za kopanje

kopalke

 

 

 

telovadni in sobni copati

 

 

 

dežnik

 

 

 

manjši nahrbtnik 

 

 

Program: S supom po soboškem jezeru
Spletna prijava

ŠOLE:    Prosti termini > Cenik                                                    FOTOGALERIJA
OSTALI: Prosti termini > Cenik                                                    DNEVNIK

Na severovzhodu naše prelepe Slovenije, v objemu reke Mure, kjer še živi »povest o dobrih ljudeh«, se razprostira Prekmurje.
Zares dobri in prijazni ljudje, prekmurska plodna ravnica, slikoviti bregovi Goričkega, tople in zdravilne termalne vode, objemajo mesto Murska Sobota in v mirnem delu mesta tudi enoto CŠOD MURSKA SOBOTA.

V CŠOD Murska Sobota bomo v aktivnih počitnicah zares aktivni. 
Lahko se odpravimo s kolesom ob Muri in raziskujemo prekmurske ravnice. Lahko se preizkusimo v izpiranju zlata in ga z malo sreče tudi najdemo. Lahko se preizkusimo v cirkuških spretnostih. Tudi sprehodi do bližnje "kamenšnice" bodo udeležence povezali z neokrnjeno naravo, ob večerih pa lahko uživamo ob tabornem ognju, na katerem se da spečti tudi koruzo. Lahko bomo ustvarjali izdelke iz krep papirja, se igrali, kot so se nekoč in še marsikaj zanimivega.


S SUPOM PO SOBOŠKEM JEZERU: Počitnice za aktivne, radovedne in raziskovanja željne otroke med 11 in 15 let. V petih dneh boste spoznali vodno in obvodno življenje v okolici Murske Sobote ter raziskovali neskončne ravnice Pomurja s kolesi. Na 15 urnem tečaju veslanja na deski – supanju, se boste seznanili in naučili varne uporabe deske in veslanja na Soboškem jezeru. Preizkusili se boste v raftingu na reki Muri in spoznali pestro rastlinsko ter živalsko življenje ob naši »Evropski Amazonki«. Ob reki Muri boste preverili svojo vztrajnost pri iskanju zlata, obiskali paviljon Expano in med drugim poleteli z virtualnim balonom nad Pomurjem.

V tednu "gledališke delavnice" se bomo preizkušali v igranju, režiranju in vsem, kar spada v gledališko dejavnost. Za        razvedrilo in popestritev se bomo šli kopat v bližnje kopališče v Murski Soboti in se predajali številnim drugim športnim aktivnostim, bogatim naravoslovnim in družboslovnim vsebinam, kot so spoznavanje različnih verstev in romske populacije, spoznavanje prekmurskega narečja, raziskovanje mesta s pomočjo mobilne aplikacije "Misija" .  Lahko bomo zaplesali, zapeli, kuhali in pekli po prekmursko. Vseh skrivnosti pa vam ne izdamo.


E-novice o razpisih, aktivnih počitnicah, prostih terminih …