DomoviCŠOD OE Murska Sobota

CŠOD OE Murska Sobota

Naslov
Tomšičeva ul. 15, 9000 Murska Sobota
Kontakt
Peter Vervega
E-pošta
msobota@csod.si
Telefon
02/530-03-10
Mobilni telefon
051-315-536


Programi aktivnih počitnic
Cena - €
Starost
Program: Gledališke delavnice

     

Program aktivnih počitnic - Gledališke delavnice:

Udeleženci bodo nameščeni v domu v Murski Soboti. Spoznali bodo najrazličnejše gledališke ustvarjalne vaje, tehnike giba in govora, brezbesedno izražanje, pravilia improvizacije in improvizacijo. Skozi takšen način dela bodo usvojili osnove giba, prostora, čustev in pripovedi. Gledališko delavnico bodo zaključili z gledališko predstavo, kjer bodo prikazali naučeno gledališko znanje. Gledališko delavnico bo vodil g. Bernard Protner, dobitnik številnih nagrad in priznanj (Linhartov nagrajenec) z inovativnim pristopom Lee Strassbergova metode igre, socializacije in senzibilizacije.

V prostem času, ki ga tudi nekaj bo, bomo šli k soboškem jezeru, si v Expanu s pomočjo interaktivne tehnologije ogledali zgodovino Prekmurja od pradavnine pa do danes in preleteli Prekmurje z balonom. Če bo vreme dopuščalo, bomo obiskali tudi priljubljeno mestno kopališče.  Dodatni stroški so 6 EUR za doživljajski park Expano in 3 EUR za mestno kopališče. Priporočeno je imeti tudi nekaj drobiža za sladoled in spominke.                                                                          

V počitniškem tednu, kjer bomo raziskovali Prekmurje, pa bomo govorili »po prekmursko«, zaplesali in zapeli, lončarili, kuhali in pekli po prekmursko. Igrali se bomo na igrišču, se zabavali s sovrstniki, šli na kolesarski izlet po prekmurskih ravnicah, obiskali letno kopališče ali Terme 3000, vsega pa vam tudi ne izdamo.

Dodatni stroški:
Poleg žepnine potrebujejo otroci še 15 € za vstopnino v termah in avtobusni prevoz.

Oprema:

Osebni dokumenti:

Za bivanje:

Oblačila in obutev:

Za šport in razvedrilo:

kartica zdravstvenega zavarovanja

1 rjuha, 1 prevleka za odejo, prevleka za vzglavnik

spodnje perilo

razni gledališki kostumi

 

pribor za osebno higieno

nogavice

knjige ali razvedrilno branje (po želji)

 

vreča za umazano perilo

pižama

inštrumenti (po želji)

 

2 brisači

trenirka

družabne igre (po želji)

 

 

dolge hlače, kratke hlače,

 

 

plastenka za vodo 0,5 l

dolge majice, majice s kratkimi rokavi

 

 

ročna svetilka

puloverji

 

 

kopalke

čevlji, primerni vremenu

 

 

brisača za kopanje

kopalke

 

 

 

telovadni in sobni copati

 

 

 

dežnik

 

 

 

manjši nahrbtnik 

 

 

Program: 5 aktivnih dni v Murski Soboti - dnevni program
Spletna prijava

ŠOLE:    Prosti termini > Cenik                                                    FOTOGALERIJA
OSTALI: Prosti termini > Cenik                                                    DNEVNIK

Na severovzhodu naše prelepe Slovenije, v objemu reke Mure, kjer še živi »povest o dobrih ljudeh«, se razprostira Prekmurje.
Zares dobri in prijazni ljudje, prekmurska plodna ravnica, slikoviti bregovi Goričkega, tople in zdravilne termalne vode, objemajo mesto Murska Sobota in v mirnem delu mesta tudi enoto CŠOD MURSKA SOBOTA.

V CŠOD Murska Sobota bomo v aktivnih počitnicah zares aktivni. 
Za sprostitev imamo pripravljene pestre in zanimive vsebine: Lahko gremo na obisk v bližnji konjeniški klub, kjer lahko pobožamo konje, nanje tudi sedemo in naredimo voden krog po maneži.  Lahko se odpravimo s kolesom ob Muri in raziskujemo prekmurske ravnice. Lahko se preizkusimo v izpiranju zlata in ga z malo sreče tudi najdemo. Lahko se preizkusimo v cirkuških spretnostih. Tudi sprehodi do bližnje "kamenšnice" bodo udeležence povezali z neokrnjeno naravo, ob večerih pa lahko uživamo ob tabornem ognju, na katerem se da spečti tudi koruzo. Lahko bomo ustvarjali izdelke iz krep papirja, se igrali, kot so se nekoč in še marsikaj zanimivega.
Z avtobusom se lahko peljemo na enodnevni ogled Vulkanije – Grad na Goričkem, kjer se podamo v globino vulkana, ki je bruhal tukaj pred tremi milijoni let, v bližnjem kamnolomu poiščemo kristal olivin in še bi se našlo kaj zanimivega.

V tednu "gledališke delavnice" se bomo preizkušali v igranju, režiranju in vsem, kar spada v gledališko dejavnost. Za        razvedrilo in popestritev se bomo šli kopat v bližnje kopališče v Murski Soboti in se predajali številnim drugim športnim aktivnostim, bogatim naravoslovnim in družboslovnim vsebinam, kot so spoznavanje različnih verstev in romske populacije, spoznavanje prekmurskega narečja, raziskovanje mesta s pomočjo mobilne aplikacije "Misija" .  Lahko bomo zaplesali, zapeli, kuhali in pekli po prekmursko. Vseh skrivnosti pa vam ne izdamo.


E-novice o razpisih, aktivnih počitnicah, prostih terminih …