DomoviCŠOD OE Murska Sobota

CŠOD OE Murska Sobota

Naslov
Tomšičeva ul. 15, 9000 Murska Sobota
Kontakt
Peter Vervega
E-pošta
msobota@csod.si
Telefon
02/530-03-10
Mobilni telefon
051 362 752


Programi aktivnih počitnic
Cena - €
Starost
Program: Gledališke delavnice
Program: S supom po soboškem jezeru
Spletna prijava

ŠOLE:    Prosti termini > Cenik                                                    FOTOGALERIJA
OSTALI: Prosti termini > Cenik                                                    DNEVNIK

Na severovzhodu naše prelepe Slovenije, v objemu reke Mure, kjer še živi »povest o dobrih ljudeh«, se razprostira Prekmurje.
Zares dobri in prijazni ljudje, prekmurska plodna ravnica, slikoviti bregovi Goričkega, tople in zdravilne termalne vode, objemajo mesto Murska Sobota in v mirnem delu mesta tudi enoto CŠOD MURSKA SOBOTA.

V CŠOD Murska Sobota bomo v aktivnih počitnicah zares aktivni. 
Lahko se odpravimo s kolesom ob Muri in raziskujemo prekmurske ravnice. Lahko se preizkusimo v izpiranju zlata in ga z malo sreče tudi najdemo. Lahko se preizkusimo v cirkuških spretnostih. Tudi sprehodi do bližnje "kamenšnice" bodo udeležence povezali z neokrnjeno naravo, ob večerih pa lahko uživamo ob tabornem ognju, na katerem se da spečti tudi koruzo. Lahko bomo ustvarjali izdelke iz krep papirja, se igrali, kot so se nekoč in še marsikaj zanimivega.


S SUPOM PO SOBOŠKEM JEZERU: Počitnice za aktivne, radovedne in raziskovanja željne otroke med 11 in 15 let. V petih dneh boste spoznali vodno in obvodno življenje v okolici Murske Sobote ter raziskovali neskončne ravnice Pomurja s kolesi. Na 15 urnem tečaju veslanja na deski – supanju, se boste seznanili in naučili varne uporabe deske in veslanja na Soboškem jezeru. Preizkusili se boste v raftingu na reki Muri in spoznali pestro rastlinsko ter živalsko življenje ob naši »Evropski Amazonki«. Ob reki Muri boste preverili svojo vztrajnost pri iskanju zlata, obiskali paviljon Expano in med drugim poleteli z virtualnim balonom nad Pomurjem.

V tednu "gledališke delavnice" se bomo preizkušali v igranju, režiranju in vsem, kar spada v gledališko dejavnost. Za        razvedrilo in popestritev se bomo šli kopat v bližnje kopališče v Murski Soboti in se predajali številnim drugim športnim aktivnostim, bogatim naravoslovnim in družboslovnim vsebinam, kot so spoznavanje različnih verstev in romske populacije, spoznavanje prekmurskega narečja, raziskovanje mesta s pomočjo mobilne aplikacije "Misija" .  Lahko bomo zaplesali, zapeli, kuhali in pekli po prekmursko. Vseh skrivnosti pa vam ne izdamo.


E-novice o razpisih, aktivnih počitnicah, prostih terminih …