DomoviCŠOD OE Murska Sobota

CŠOD OE Murska Sobota

Naslov
Tomšičeva ul. 15, 9000 Murska Sobota
Kontakt
Peter Vervega
E-pošta
msobota@csod.si
Telefon
02/530-03-10
Mobilni telefon
051-315-536


Programi aktivnih počitnic
Cena - €
Starost
Program: Gledališke delavnice
Program: Raziščimo Prekmurje
Spletna prijava

ŠOLE:    Prosti termini > Cenik                                                    FOTOGALERIJA
OSTALI: Prosti termini > Cenik                                                    DNEVNIK

Na severovzhodu naše prelepe Slovenije, v objemu reke Mure, kjer še živi »povest o dobrih ljudeh«, se razprostira Prekmurje.
Zares dobri in prijazni ljudje, prekmurska plodna ravnica, slikoviti bregovi Goričkega, tople in zdravilne termalne vode, objemajo mesto Murska Sobota in v mirnem delu mesta tudi enoto CŠOD MURSKA SOBOTA.

V CŠOD Murska Sobota bomo v aktivnih počitnicah zares aktivni. 
Za sprostitev imamo pripravljene pestre in zanimive vsebine: Lahko gremo na obisk v bližnji konjeniški klub, kjer lahko pobožamo konje, nanje tudi sedemo in naredimo voden krog po maneži.  Lahko se odpravimo s kolesom ob Muri in raziskujemo prekmurske ravnice. Lahko se preizkusimo v izpiranju zlata in ga z malo sreče tudi najdemo. Lahko se preizkusimo v cirkuških spretnostih. Tudi sprehodi do bližnje "kamenšnice" bodo udeležence povezali z neokrnjeno naravo, ob večerih pa lahko uživamo ob tabornem ognju, na katerem se da spečti tudi koruzo. Lahko bomo ustvarjali izdelke iz krep papirja, se igrali, kot so se nekoč in še marsikaj zanimivega.
Z avtobusom se lahko peljemo na enodnevni ogled Vulkanije – Grad na Goričkem, kjer se podamo v globino vulkana, ki je bruhal tukaj pred tremi milijoni let, v bližnjem kamnolomu poiščemo kristal olivin in še bi se našlo kaj zanimivega.

V tednu "gledališke delavnice" se bomo preizkušali v igranju, režiranju in vsem, kar spada v gledališko dejavnost. Za        razvedrilo in popestritev se bomo šli kopat v bližnje kopališče v Murski Soboti in se predajali številnim drugim športnim aktivnostim, bogatim naravoslovnim in družboslovnim vsebinam, kot so spoznavanje različnih verstev in romske populacije, spoznavanje prekmurskega narečja, raziskovanje mesta s pomočjo mobilne aplikacije "Misija" .  Lahko bomo zaplesali, zapeli, kuhali in pekli po prekmursko. Vseh skrivnosti pa vam ne izdamo.


E-novice o razpisih, aktivnih počitnicah, prostih terminih …