DomoviCŠOD OE Bohinj

CŠOD OE Bohinj

Naslov
Ribčev Laz 63, 4265 Bohinjsko Jezero
Kontakt
Erika Melihen
E-pošta
bohinj@csod.si
Telefon
04 572 4141 (recepcija)
Mobilni telefon
031 607 567


Programi aktivnih počitnic
Cena - €
Starost
Program: Tečaj angleškega jezika ter športno aktivni v Bohinju
Program: Tečaj nemškega jezika ter športno aktivni v Bohinju
Program: Poletje v Bohinju
Spletna prijava

Dogajanje v našem domu lahko spremljate tudi na Facebook strani: https://www.facebook.com/csodbohinj/

   

ŠOLE:    Prosti termini > Cenik                                                    FOTOGALERIJA
OSTALI: Prosti termini > Cenik                                                    DNEVNIK

Rezervacije nešolske skupine: bohinj@csod.si, 04 572 4141 (recepcija CŠOD Bohinj znotraj delovnega časa)

Dejavnosti v CŠOD Bohinj (slikajte kodo s povezavo do YouTube vsebine):

Ko prispeš, popotnik, do Bohinjskega jezera, se ti pogled ustavi na kristalno čisti, temno modri in smaragdno zeleni solzi, ujeti med strme stene Komarče, Pršivca in gozdnatih pobočij Spodnjih bohinjskih gora. Jezero se napaja z vodnato Savico, ki izvira kot slap v steni Komarče. Zdi se, kot da bi hotelo odteči skupaj s Savo Bohinjko nekam proti jugovzhodu, če ga ne bi zadrževala preteklost ledeniških moren. Cesta te vodi naprej ob jezeru proti Ukancu, kjer uzreš baročno cerkvico sv. Duha. Nekoč so jo Bohinjci zgradili, da bi se rešili suše in lakote. Danes bi se morali priporočati za varstvo pred onesnaževanjem in nerazumnim izkoriščanjem tega koščka naše domovine.

Malo naprej, nad cerkvico, obdan s tihim gozdom, stoji CŠOD Bohinj. Tu še živijo stare bajke ali "pravljice", kot jim pravimo Bohinjci. Če te srce vleče v višine proti Triglavu ali v dolino Sedmerih triglavskih jezer, še vidiš ostanke Zlatorogovega kraljestva in vrta belih gorskih vil. Bolj položna pot te pelje čez Hudičev most v skrivnostna korita Mostnice, kjer si voda vztrajno utira pot skozi apnenčaste skale in pri tem kleše neverjetne oblike. Lepota prostora je ozaljšana z živalskim in rastlinskim svetom, od katerega je nekaj vrst endemičnih.
Narava nam povsod pušča svoja sporočila, če jih le znamo brati. S kolesom se lahko popelješ "okoli Bohinja" po slikoviti Zgornji in Spodnji bohinjski dolini, ki ju je oblikoval ledenik in jima je svoj pečat vtisnil tudi človek že v ilirsko-keltski civilizaciji.

V prijaznih vasicah, ki so nanizane po obeh dolinah, najdemo ostanke železarstva, planšarstva in značilne bivanjske kulture. Ne moremo mimo velikih mož, ki so še ne tako daleč nazaj delovali v Bohinju: baron Žiga Zois in njegov brat Karel Zois, pesnik Valentin Vodnik, slikar Valentin Hodnik, glasbenika Anton in Janko Ravnik in še mnogi drugi. Celo naš veliki poet Prešeren je svoj Krst postavil prav v Bohinj.

Posebne dejavnosti CŠOD Bohinj so: spoznavanje Triglavskega narodnega parka in varstvo narave, spoznavanje Bohinjskega jezera, alpske flore in favne, ogled naravnih znamenitosti, obisk Planšarskega muzeja, Oplenove hiše, muzeja železarstva in usnjarske obrti, alpsko smučanje, hoja in tek na smučeh, vožnja s kanuji po Bohinjskem jezeru, kolesarjenje, gorništvo-plezanje, športne igre na ledu.

Pridružite se nam v najboljši učilnici na svetu - v naravi.


E-novice o razpisih, aktivnih počitnicah, prostih terminih …