DomoviCŠOD OE Planinka

CŠOD OE Planinka

Naslov
Slivniško Pohorje 39, 2208 Pohorje
Kontakt
Aleksandra Janc
E-pošta
planinka@csod.si
Telefon
02 603 24 21
Mobilni telefon
031 607 578


Programi aktivnih počitnic
Cena - €
Starost
Program: Prave počitnice na Pohorju z doživetji v pustolovskem parku
Spletna prijava

 

ŠOLE:    Prosti termini > Cenik                                                    FOTOGALERIJA
OSTALI
: Prosti termini > Cenik                                                    DNEVNIK

Na Pohorju, kjer ne najdemo niti visokih, niti izrazitih vrhov, še manj pa ostrih grebenov, se na severovzhodnem delu, 890 m nad morjem nahaja CŠOD PLANINKA. Z doma, ki je obdan z mogočnimi bukovimi drevesi in je odmaknjen od mestnega vrveža, se odpira prekrasen pogled na Dravsko in Ptujsko polje, Slovenske gorice, Boč in Donačko goro. Pohorje je naravna oaza, kjer se razprostirajo širni gozdovi, pragozd Šumik, jase in pašniki, neokrnjene pohorske vode, slapovi in šotna barja z jezerci. Tu živijo mnoge dragocene živalske  in rastlinske vrste. Pohorje tako predstavlja raj za ljubitelje pohodništva, kolesarjenja in drugih športnih aktivnosti, pa tudi za raziskovalce rastlinstva in živalstva. 

V ta naravni biser so vpeti programi,  s katerimi skušamo otroke navdušiti tako za raziskovanje in spoznavanje narave, kakor tudi za športne aktivnosti v naravnem okolju.

V spomladanskih in jesenskih mesecih je poudarek na AKTIVNEM RAZISKOVANJU NARAVE, kjer raznolike dejavnosti potekajo v gozdovih, ob potokih ali na pohorskih fratah. V okviru naravoslovnih vsebin si prizadevamo, da otroci celostno spoznajo in začutijo naravo. Ker je Pohorje edino vulkansko pogorje v Sloveniji, v okviru geoloških vsebin skozi različne dejavnosti skrbimo za popularizacijo geologije med šolsko mladino.  S kolesi ali peš spoznavamo tudi bolj oddaljene pohorske zanimivosti.

Otroci uživajo ob igranju bejžbola, izvajajo različne spretnosti na rolerjih, poiščejo zavetišče v bivakih, ki jih sami postavijo, ob večerih pa s prostim očesom ali teleskopom opazujejo nočno nebo. V prostem času pa zelo radi igrajo igri Štr-bunk ali Paeyball.

                                                          

Na ploščadi pod domom stoji PUSTOLOVSKI PARK, v katerem učence popeljemo na vznemirljivo avanturo premagovanja različnih mrež, vrvi in drugih ovir. Med preprekami na višini  učenci dobijo priložnost, da preizkusijo svojo iznajdljivost, strpnost, spretnost in druge vrline.

                                                 

Ker pa je v bližini našega doma tudi prestolnica Štajerske, učence v okviru vsebine Toti Maribor  popeljemo po ulicah našega prelepega mesta.

V zimskih mesecih pa je čas za zimske aktivnosti in radosti na snegu. Na smučiščih Mariborskega Pohorja izvajamo ŠOLO ALPSKEGA SMUČANJA, kadar so zime s snegom radodarne, pa popoldneve radi preživimo na tekaških smučeh ali krpljah na zasneženih travnatih površinah ob domu.

                                                                    

V tematskem tednu ŽIVIMO ZDRAVO skušamo poudariti, da sta zdravje in z njim povezana kvaliteta življenja izredno pomembna za razvoj in napredek celotne družbe. Najpomembnejši cilj je pritegniti čim širšo množico otrok in mladostnikov k aktivni skrbi in odgovornosti za lastno zdravje, torej k odločitvi za zdrav življenjski slog.

V projektnem tednu ali vikendu (tudi za nadarjene učence) z naslovom ORIENTACIJA učence popeljemo skozi osnove orientacije, seveda pa so te vsebine vpete tudi v druge naše programe šole v naravi. Prednost šole v naravi je, da se praviloma dogaja v naravi. To pa je tudi najprimernejši prostor za učenje orientacije. Dejavnosti, prisotne v orientaciji, so v tesni povezavi z drugimi učnimi predmeti, zato je tukaj še posebej poudarjeno medpredmetno povezovanje.

               Pridružite se nam v najboljši učilnici na svetu - v naravi.


E-novice o razpisih, aktivnih počitnicah, prostih terminih …