DomoviCŠOD OE Lipa

CŠOD OE Lipa

Naslov
Črmošnjice 27, 8333 Semič
Kontakt
Irena Brajkovič
E-pošta
lipa@csod.si
Telefon
07 306 76 08
Mobilni telefon
031 607 576


Programi aktivnih počitnic
Cena - €
Starost
Program: 5 dni v Lipi na aktivnih dnevih - dnevni program

        

 Na 5 dnevih aktivnih počitnicah v naravi v CŠOD Lipa bo otrok na pestrih dnevnih aktivnostih. Prihod v Črmošnjice vsak dan med 6. in 8. uro ter odhod domov vsak dan med 15. in 17. uro (pripeljejo starši).  V manjših skupinah po starosti bodo potekale zanimive, ustvarjalne, pestre aktivnosti v okolici doma, ob Divjem potoku ali na krajših pohodih v okolici Črmošnjic. Aktivnosti bodo: lokostrelstvo, plezanje, igranje na različnih igralih v okolici doma, kuharska delavnica, angleška delavnica v naravi, tehnična delavnica, dopoldne ob Divjem potoku, ustvarjalna delavnica z izdelavo spominčka, vožnja s skirojem in kolesi.  En dan bomo aktivno preživeli na smučišču SC Gače,  v adrenalinskem parku.

Cena počitniškega programa vključuje: tri obroke dnevno, izvedbo programa, ki ga izvajajo učitelji usposobljeni za poučevanje na prostem, uporabo didaktičnih pripomočkov in športnih rekvizitov

Dodatni stroški:  15  EUR (SC Gače, prevoz, adrenalinski park )

Oprema: Otrok naj ima s seboj rezervno oblačilo, sobne copate, nahrbtnik in bidon.

 Dostop:
Mimo Novega mesta in Dolenjskih Toplic ter Podturna vas bo pot pripeljala do Črmošnjic in doma Lipa v središču vasi. Možna pot je tudi  iz Ivančne Gorice po dolini Krke mimo Žužemberka in Podturna do Črmošnjic.

Program: Na robu pragozda

    

Na aktivnih počitnicah Na robu pragozda v CŠOD Lipa v Črmošnjicah bodo  otroci aktivni v naravi. Postavili bodo bivake. Izdelali si bodo lok, pastirska glasbila in igre za prosti čas iz naravnih materialov ter uporabne spominke. Športno bodo aktivni v okolici doma (lokostrelstvo, disk golf, mini golf, igre na igrišču in igralih - žičnica, skiroji, kolesa).  Pripravili tabor, postavili šotor in prespali na prostem. Na skrivnostni pohod se bodo odpravili ob Divji potok. Dan bodo preživeli na SC Gače (sedežnica, adrenalinski park, igrala, krajši pohod). Organizirana bo igriva angleška delavnica v naravi. Otroci bodo sodelovali pri pripravi obrokov zunaj

Cena počitniškega programa vključuje: 5 nočitev, štiri obroke dnevno, izvedbo programa preko celega dneva, ki ga izvajajo učitelji usposobljeni za poučevanje na prostem, uporabo didaktičnih pripomočkov in športnih rekvizitov, pet turističnih taks

Dodatni stroški
Doplačilo za izlet 15  EUR (sedežnica, adrenalinski park).
Dostop
Mimo Novega mesta in Dolenjskih Toplic ter Podturna vas bo pot pripeljala do Črmošnjic in CŠOD Lipa v središču vasi. Možna pot je tudi  iz Ivančne Gorice po dolini Krke mimo Žužemberka in Podturna do Črmošnjic.

Osebni dokumenti:

Za bivanje:

Oblačila in obutev:

Za šport in razvedrilo:

kartica zdravstvenega zavarovanja

1 rjuha, 1 prevleka za odejo, prevleka za vzglavnik

(ali izposoja posteljnine v Lipi, 5,30  EUR)

spodnje perilo

pisalni in risalni pribor (po želji)

 

pribor za osebno higieno

kratke hlače, kratke majice

manjši nahrbtnik za pohode

 

platnena vreča za umazano perilo

pižama

loparji za namizni tenis (po želji)

 

2 brisači

trenirka

loparji za badminton in žogice (po želji)

 

mazilo ali sprej proti klopom

rezervne dolge hlače

razne družabne igre

 

plastenka 0,5 l

debelejši pulover

splalna vreča

 

ročna svetilka

vetrovka

podloga/armafleks

 

sončna očala

kapa s šiltom za zaščito pred soncem

 

 

krema za sončenje

telovadni copati

 

 

kopalke

sobni copati

 

 

brisača za kopanje

močnejši čevlji za pohode

 

 

 

dežnik

 

Program: Likovni teden v Lipi
Program: Športne počitnice v Lipi
Spletna prijava

ŠOLE:    Prosti termini > Cenik                                                    FOTOGALERIJA
OSTALI: Prosti termini > Cenik                                                    DNEVNIK

 DOM LIPA  NOVI PROGRAMI ZA ŠOLE  POHODNIŠKO IZHODIŠČE
     
 BELA KRAJINA    UČNA POT DIVJI POTOK

Črmošnjice so majhna vas na prevalu med Dolenjsko in Belo krajino. V bližini CŠOD Lipa je na pobočju Gač znano dolenjsko smučišče Bela. Tam lahko otroci preskušajo svoje smučarsko znanje.

Ob vznožju Gač izvira svojevrstni Divji potok - ta se peni, ustvarja slapove in brzice. Ob njegovi strugi spoznavajo mladi naravoslovci življenje rastlin, živali in vodno energijo, postavljajo mlinčke in si gasijo žejo z bistro studenčnico. Tu še živijo potočni raki in postrvi. Črmošnjicam daje poseben pečat gozd, saj so se tu po odhodu Kočevarjev naselili predvsem gozdarji. Teh pa ne moti soseščina redkih in ogroženih živalskih vrst kot so rjavi medved, divja mačka, ris in volk.

Mladi raziskovalci si z zanimanjem ogledajo bogato in urejeno gozdno učno pot na Mirni gori, obiščejo zanimivosti v Beli krajini (domačijo Raztresen, krajinski park Lahinja, rojstno hišo Otona Župančiča na Vinici... ). Bogastvo ljudskega izročila se zrcali na vsakem koraku: v avtohtonosti vasi, ohranjanju ljudskih običajev, pesmi. Ohranilo pa se ni po naključju, temveč zaradi skromnega življenja dolenjskega in belokranjskega kmeta in pastirja. Tradicionalno je izdelovanje piščali, rogov, pisanic, drsank, pletenje košar in podobno. Vse to je sestavni del naše ponudbe ob že ustaljenih oblikah likovnega ustvarjanja: slikanje na svilo, oblikovanje gline ... Te posebne dejavnosti se prepletajo s programom naravoslovja, družboslovja in športa v šoli v naravi.

Okolica je zanimiva tudi pozimi, ko pobočje Kočevskega Roga prekrije sneg. Učenci uživajo v teku na smučeh, alpskem smučanju in igrah na snegu.

Pot vas bo mimo Novega mesta in Dolenjskih Toplic, po prelepi dolenjski pokrajini, pripeljala pot do Črmošnjic in CŠOD Lipa.

Spletna kamera

Pridružite se nam v najboljši učilnici na svetu - v naravi.


E-novice o razpisih, aktivnih počitnicah, prostih terminih …