Arboretum Volčji Potok

Arboretum Volčji Potok

Naslov: CŠOD DC Arboretum Volčji Potok, Volčji Potok 3, Radomlje
Kontakt: Aleša Carli, Mojca Demšar
E-pošta: arboretum@csod.sidc@csod.si
Telefon: 051 303 476 ali 041 630 245, do 09:00

ŠOLE:    Prosti termini > Prijavnica                                                   

Dnevni center Arboretum Volčji Potok pripravlja in izvaja programe naravoslovnih dni za osnovne in srednje šole. Pri naravoslovnih dneh zagotovimo strokovno kakovostne programe, ki se dobro vključujejo v šolski učni načrt. Enodnevni programi so diferencirani po razredih in prilagojeni letnim časom. Ločijo se po zahtevnosti in tematiki, ki je obravnavana pri pouku. Smiselno obravnavajo naravoslovne teme glede na letne čase. Vsebinsko so zasnovani tako, da dopolnjujejo in na praktični ravni ilustrirajo znanja, ki jih predvideva učni načrt.

    

Prednosti pouka v naravi so predvsem neposreden stik z naravo, z živimi bitji ter možnosti za spoznavanje osebkov v njihovem življenjskem prostoru. Učenci lahko v živo vidijo posamezne življenjske procese in začutijo naravo.

Naravoslovni dnevi v Arboretumu Volčji Potok omogočijo učencem opazovanje pisanosti življenjskih združb (rastline, živali, neživa narava) in odnosov med njimi. Program je sestavljen tako, da so učenci aktivni izvajalci programa in ne le poslušalci.

NOVO!! V sklopu naravoslovnega dne lahko za učence izberete delavnico Posadimo si rastlino. Učenci se spoznajo s postopki sajenja rastlin in spoznavajo pogoje, ki jih rastline potrebujejo za rast in razvoj. Lonček s posajeno rastlino odnesejo domov in spremljajo njeno rast v šolskem ali domačem okolju. Doplačilo za delavnico je 1 EUR na učenca.

Učitelji naravoslovja, ki vodijo naravoslovne dneve v Arboretumu Volčji Potok, učence spodbujajo k samostojnemu delu, delu v skupini, prijateljstvu in sodelovanju. Okolje Arboretuma Volčji Potok daje velike možnosti za vzgojo pravilnega odnosa do žive in nežive narave. Arboretum je prostor, kjer je prikazovanje občutljivosti in ranljivosti okolja zelo nazorno, zato so možnosti krepitve ekološke zavesti posameznika velike.

Trajanje: od 9.00 do 13.00.

Mesto srečanja: CŠOD DC Arboretum Volčji Potok
Vstopite pri glavnem vhodu v Arboretum Volčji Potok. Pot nadaljujete do konca drevoreda, kjer zavijete levo. Naravoslovni dan bomo pričeli v pritličju stare upravne stavbe, kjer potrkate na vrata CŠOD-ja.

Dostop z avtobusom
Odcep z avtoceste Ljubljana - Maribor je z obeh smeri označen na smerokaznih tablah (izvoz Domžale). Sledite cesti proti Radomljam. V kraju Radomlje je v krožnem križišču označen odcep proti Arboretumu. Od izvoza z avtoceste do Arboretuma je 6,5 km.

Dostop z javnim prometom
Na relaciji Ljubljana-Kamnik-Ljubljana vozi primestni avtobus KamBus. Nekajkrat na dan ustavi na postaji pred vhodom v park, še pogosteje na avtobusni postaji v Radomljah, ki je od parka oddaljena približno 1,5 kilometra. Najbližji železniški postaji sta Jarše-Mengeš in Homec, ki sta od parka oddaljeni nekaj kilometrov.

Oprema
Učenci naj s seboj prinesejo pisalo, trdo podlogo in copate. Obuti in oblečeni naj bodo vremenu primerno. Veselimo se vašega obiska!

  

E-novice o razpisih, aktivnih počitnicah, prostih terminih …