DomoviCŠOD OE Planica

CŠOD OE Planica

Naslov
Rateče 167, 4283 Rateče - Planica
Kontakt
Mina Kotnik
E-pošta
planica@csod.si,mina.kotnik@csod.si
Telefon
04 58 84 571 (zbornica)
Mobilni telefon
051 634 697 (vodja)


Programi aktivnih počitnic
Cena - €
Starost
Spletna prijava

ŠOLE:    Prosti termini > Cenik                                                    FOTOGALERIJA
OSTALI: Prosti termini > Cenik                                                    DNEVNIK

Facebook stran: https://www.facebook.com/C%C5%A0OD-Planica-442831159397095/  

Glede namestitve nešolskih skupin vas naprošamo, da kontaktirate Nordijski center Planica (telefon recepcija 04 58 84 570, elektronski naslov hotel@nc-planica.si)

Planica ni le zibelka smučarskih skokov in poletov. Za mnoge predstavlja eno najlepših alpskih dolin, obkroženo z mogočnimi stenami Mojstrovke, Ponc in Jalovca.

Lega CŠOD Planica, ki je na skoraj 1000 m nadmorske višine in le 200 m oddaljen od skakalnic, je idealna za izvajanje programa šole v naravi. V zimskem obdobju prevladujejo športni tedni z alpskim smučanjem in tekom na smučeh. Za popestritev učenci in dijaki lahko tudi sankajo, izvedejo zimski pohod in uživajo v igrah na snegu.

Ko sneg skopni, pride čas za raziskovanje številnih zanimivih pojavov v bližnji okolici. V Planici in Tamarju najdemo različne vrste melišč in moren. Slap Nadiža in mokrišče Zelenci predstavljata izvir naše najdaljše reke Save. Blizu CŠOD Planica se nahaja območje TNP in naravni rezervat, kjer se seznanimo z načini varovanja v alpskem svetu. Dva kilometra oddaljene Rateče so najstarejše naselje v Zgornjesavski dolini, s starimi kmečkimi hišami in dvema cerkvicama, vredne ogleda.
Med športnimi aktivnostmi so najbolj priljubljene plezanje v naravni steni v Tamarju, kolesarjenje, lokostrelstvo in pohodi na številne vrhove v sredogorju ali visokogorju.

Dostop je enostaven. Iz ljubljanske smeri se mimo Jesenic in Kranjske Gore pripeljete do križišča pred Ratečami, kjer zavijete levo v Planico. Po dveh kilometrih rahlega vzpona pred letalnico zopet zavijete levo in po 200 m prispete do CŠOD Planica.

PROJEKT: PRIPELJIMO OTROKE NA SNEG

Pridružite se nam v najboljši učilnici na svetu - v naravi.


E-novice o razpisih, aktivnih počitnicah, prostih terminih …