DomoviCŠOD OE Radenci

CŠOD OE Radenci

Naslov
Gor. Radenci 1a, 8342 Stari trg ob Kolpi
Kontakt
Nina Pezdirc
E-pošta
radenci@csod.si
Telefon
01 894 38 20
Mobilni telefon
031 684 805


ŠOLE:    Prosti termini > Cenik                                                    FOTOGALERIJA
OSTALI: Prosti termini > Cenik                                                    DNEVNIK

Bela krajina leži na jugovzhodnem delu Slovenije, kjer se stikata dinarski in belokranjski plitvi kras. Skrivnostno kraško podzemlje skriva številne kraške jame z različnimi živalskimi vrstami. Izvor imena pripisujejo belim brezam, ki so jih polne planjave, ali pa lanu, iz katerega je bila nekoč stkana večina oblačil, ki so bila vsa bela.

V tem prelepem okolju, neposredno ob reki Kolpi, leži sredi travnikov, njiv in gozdov vasica Radenci, v kateri je tudi CŠOD Radenci.

Bogata kulturnozgodovinska preteklost Bele krajine nudi veliko zanimivih vsebin (značilnosti Poljanske doline, arheološka nahajališča, stara vaška naselja…), ki smo jih vključili v program šole v naravi.

Življenje ob mejni reki Kolpi prinaša v to okolje določene posebnosti in značilnosti. Belokranjska narodna noša, glasba in običaji so del mešanja različnih kultur ob meji. Spoznamo pa tudi, kdaj pride v deželo Zeleni Jurij, kako nastajajo belokranjske pisanice, kateri so značilni belokranjski plesi, kakšna je belokranjska pogača …

Tudi narava ponuja veliko možnosti za raziskovalno delo mladih, saj so tukaj reka Kolpa s svojimi značilnostmi, pobočje Poljanske gore s podzemnimi jamami in brezni, strma pobočja Velike in male stene ter za proučevanje zelo zanimivo podnebje.

Kolpa nudi veliko možnosti za vodne športe, zato njeno bližino izkoristimo za vožnjo s kajaki in kanuji.

Slikovita pokrajina in Kolpa privabljata v ta del Slovenije številne ljubitelje narave.

Do nas se lahko pripeljete iz Kočevja in v Starem Trgu zavijete proti Radencem. Če pa prihajate iz Črnomlja, se po približno 12 km ustavite v križišču in zavijete proti Vinici. Po enem kilometru vožnje zavijete desno proti Radencem in se spustite v dolino Kolpe.

Pridružite se nam v najboljši učilnici na svetu - v naravi.


E-novice o razpisih, aktivnih počitnicah, prostih terminih …