DomoviCŠOD OE Radenci

CŠOD OE Radenci

Naslov
Gor. Radenci 1a, 8342 Stari trg ob Kolpi
Kontakt
Nina Pezdirc
E-pošta
radenci@csod.si
Telefon
01 894 38 20
Mobilni telefon
031 684 805


Programi aktivnih počitnic
Cena - €
Starost
Program: S kajaki in kanuji po Kolpi

Program:

  • spoznavanje kraja in okolice
  • kanuizem in kajakaštvo
  • orientacija v naravi
  • lokostrelstvo, kolesarstvo, športno plezanje, pohodništvo
  • taborništvo
  • domača obrt Bele krajine (belokranjske pisanice, belokranjska pogača, vezenine)
  • Krajinski park Kolpa
  • zdravilne rastline (izdelava mazila za ustnice)
  • nevarnosti v naravi
  • premagovanje strahu pred živalmi (predsodek pred kačami)

Že naslov programa pove, da so počitnice pri nas vezane na reko Kolpo, ki poleti nudi številne aktivnosti in radosti. Poleg veslanja, ki je naša osnovna dejavnost, se otroci tudi kopajo, sončijo in igrajo razne igre v vodi in ob njej. Neprometna cesta, speljana ob reki Kolpi nam omogoča in nudi varno vožnjo za kolesarski potep, kjer je čutiti pomirjujoč učinek okolice, prežete z naravnimi in kulturnimi znamenitostmi ter številnimi možnostmi za kopanje in počitek. V bližini doma je več razglednih točk na kanjonsko dolino reke Kolpe (Radenska stena, Sodevska stena), kamor se podamo na krajše, nezahtevne izlete ali pa obiščemo prijetno hladno jamo Kobiljačo. Noč prespimo včasih pod šotori, kjer si pred spanjem ob tabornem ognju zapojemo kakšno znano belokranjsko.Če pa nas preseneti deževen dan, prav pride naša plezalna stena v avli našega doma. Naučimo se, kako se delajo belokranjske pisanice in vezenine, spečemo belokranjsko pogačo ter kako  koristno uporabiti zelišča, ki rastejo v okolici.

Aktivne počitnice v CŠOD Radenci so resnično aktivne, raznolike in predvsem zabavno-sproščujoče.

Cena počitniškega programa vključuje: 5 nočitev, štiri obroke dnevno, izvedbo programa preko celega dneva, ki ga izvajajo učitelji usposobljeni za poučevanje na prostem, uporabo didaktičnih pripomočkov in športnih rekvizitov, pet turističnih taks

   

  

Dostop:
Do Radencev se lahko pripeljete iz smeri Kočevja in v Starem Trgu zavijete proti Radencem, če pa prihajate iz smeri Črnomelj, se po približno 12 km ustavite v križišču in zavijete proti Vinici.

 

Oprema:

Osebni dokumenti: Za bivanje: Oblačila in obutev: Za šport in razvedrilo:
kartica zdravstvenega zavarovanja 1 rjuha, 1 prevleka za odejo, prevleka za vzglavnik spodnje perilo manjši nahrbtnik za pohode
  pribor za osebno higieno nogavice loparji za namizni tenis
  platnena vreča za umazano perilo pižama loparji za badminton in žogice
  2 brisači trenirka inštrumenti
  mazilo ali sprej proti klopom kratke in dolge hlače razne družabne igre
  plastenka 0,5 l kratke in dolge majice  
  ročna svetilka debelejši pulover 10-15 € za sladoled
  sončna očala vetrovka  
  krema za sončenje kapa s šiltom  
  kopalke telovadni copati  
  2x brisača za kopanje sobni copati  
    močnejši planinski čevlji za pohode  
    dežnik  
Spletna prijava

ŠOLE:    Prosti termini > Cenik                                                    FOTOGALERIJA
OSTALI: Prosti termini > Cenik                                                    DNEVNIK

Bela krajina leži na jugovzhodnem delu Slovenije, kjer se stikata dinarski in belokranjski plitvi kras. Skrivnostno kraško podzemlje skriva številne kraške jame z različnimi živalskimi vrstami. Izvor imena pripisujejo belim brezam, ki so jih polne planjave, ali pa lanu, iz katerega je bila nekoč stkana večina oblačil, ki so bila vsa bela.

V tem prelepem okolju, neposredno ob reki Kolpi, leži sredi travnikov, njiv in gozdov vasica Radenci, v kateri je tudi CŠOD Radenci.

Bogata kulturnozgodovinska preteklost Bele krajine nudi veliko zanimivih vsebin (značilnosti Poljanske doline, arheološka nahajališča, stara vaška naselja…), ki smo jih vključili v program šole v naravi.

Življenje ob mejni reki Kolpi prinaša v to okolje določene posebnosti in značilnosti. Belokranjska narodna noša, glasba in običaji so del mešanja različnih kultur ob meji. Spoznamo pa tudi, kdaj pride v deželo Zeleni Jurij, kako nastajajo belokranjske pisanice, kateri so značilni belokranjski plesi, kakšna je belokranjska pogača …

Tudi narava ponuja veliko možnosti za raziskovalno delo mladih, saj so tukaj reka Kolpa s svojimi značilnostmi, pobočje Poljanske gore s podzemnimi jamami in brezni, strma pobočja Velike in male stene ter za proučevanje zelo zanimivo podnebje.

Kolpa nudi veliko možnosti za vodne športe, zato njeno bližino izkoristimo za vožnjo s kajaki in kanuji.

Slikovita pokrajina in Kolpa privabljata v ta del Slovenije številne ljubitelje narave.

Do nas se lahko pripeljete iz Kočevja in v Starem Trgu zavijete proti Radencem. Če pa prihajate iz Črnomlja, se po približno 12 km ustavite v križišču in zavijete proti Vinici. Po enem kilometru vožnje zavijete desno proti Radencem in se spustite v dolino Kolpe.

Pridružite se nam v najboljši učilnici na svetu - v naravi.


E-novice o razpisih, aktivnih počitnicah, prostih terminih …