DomoviCŠOD OE Jurček

CŠOD OE Jurček

Naslov
Cesta na stadion 5, 1330 Kočevje
Kontakt
Tilen Bižal
E-pošta
jurcek@csod.si
Telefon
01 893 10 30
Mobilni telefon
031 607 573


Programi aktivnih počitnic
Cena - €
Starost
Program: Aktivne počitnice z gorskim kolesom
Spletna prijava

ŠOLE:    Prosti termini > Cenik                                                    FOTOGALERIJA
OSTALI: Prosti termini > Cenik                                                    DNEVNIK

Kočevska je pokrajina s pridihom mistike, ki v svojem objemu skriva čudoviti svet narave. V neizmernih prostranstvih gozdov se obiskovalcu razkrijejo naravne znamenitosti, ob katerih marsikomu zastane dih.

Ogleda vredne so Želenjske jame, raziskane že pred 250 leti, s svojimi naravnimi mostovi, Ledena jama s snegom in ledom preko celega leta (gozdni rezervat), Eleonorina jama, Koblarska jama in Jama treh bratov.

Pragozd, ki ga obiskujejo strokovnjaki iz cele Evrope kot študijski poligon, navduši zmeraj znova, prav tako Rudniško jezero s predlaganim naravnim rezervatom in izredno bogatim ptičjim svetom. Tudi reka Rinža, ponikalnica, ki teče skozi mesto, omogoča ogled reke od izvira do ponorov, proučevanje vodnih ekosistemov in kraških pojavov. Urejena gozdna učna pot Rožni studenec na robu mesta, ki je markirana in opremljena z zloženko in vodnikom, je tudi vredna ogleda.

Vse naše naravne znamenitosti skrivajo pestre rastlinske združbe, ohranjen avtohtoni živalski svet in številne kraške pojave. Prav tako obiskovalcu lahko predstavimo sadjarstvo, vrtnarstvo in živinorejo.

Pri nas preživijo učenci osnovnih šol pester in strokovno bogat naravoslovno-športni teden, saj imamo veliko možnosti za izvajanje različnih športov v naravi.

Do Škofljice se pripeljete iz Ljubljane ali Grosuplja in zavijete proti Kočevju, z Dolenjske pa je možen dostop tudi po cesti Žužemberk-Dvor in nato proti Kočevju. V Kočevju pa samo sledite obcestnim znakom, ki vas bodo pripeljali do našega doma.

Kočevje iz zraka

Pridružite se nam v najboljši učilnici na svetu - v naravi.


E-novice o razpisih, aktivnih počitnicah, prostih terminih …