DomoviCŠOD OE Cerkno

CŠOD OE Cerkno

Naslov
Bevkova ulica 22, 5282 Cerkno
Kontakt
Domen Uršič
E-pošta
domen.ursic@csod.si
Telefon
08 205 62 17
Mobilni telefon
031 755 572


Programi aktivnih počitnic
Cena - €
Starost
Program: V deželi laufarije - trajnostno v prihodnost

Prihod udeležencev je predviden v nedeljo med 17.00 in 18.00.

Po koncu šolskega leta je priložnost, da skupaj raziščemo skrivnostno deželo laufarije, pustnih mask, ki pripovedujejo svoje zgodbe. V gozdovih, kjer so doma, bomo raziskovali spretnosti in igrivost njenih likov. Sprehodili se bomo do skrivnostne soteske, kjer se skriva Bolnica Franja in se kopali v bližnjem termalnem bazenu. V deželi tisočerih voda se bomo lovili in se predvsem zabavali. Spoznavali bomo človeški vpliv na naravo in se pogovarjali o podnebnih spremembah, ki nam vsak dan predrugačijo dan. Vsebine so del ukrepa »Podnebni cilji in vsebine v vzgoji in izobraževanju«.

    

CŠOD Cerkno je sodobno opremljen dom, kjer bodo udeleženci nameščeni v atraktivne 6-posteljne sobe. Nahaja se v središču kraja Cerkno, ki je obkrožen s hribovitimi gozdovi, ki jih prepletajo neskončne poti. Dom z okolico je prijeten prostor za raziskovanje hribovite narave na robu Primorske, aktivno preživljanje prostega časa in druženje

Glavna metoda dela, ki jo uporabljamo, je izkustveno učenje (učenje skozi delo), kar ima za posledico vsestranski razvoj vsakega posameznika. Udeleženci zavozlajo vozel, da je lestev trdna; napnejo platno, da bivak stoji … in se tako urijo v motoriki, opazovanju okolice, predvidevanju, razmišljanju o izboljšavah ter v komunikaciji v skupini. Pri tem pa vzpostavijo neposreden stik z naravo in njenimi elementi kot sta na primer voda in ogenj.

Za udeležence smo pripravili program, ki bo od jutra do večera poln zanimivih, enkratnih ter nepozabnih doživetij.

Gozd in narava severne Primorske:

 • bivaki in preživetje v naravi v bližnjem gozdu
 • raziskovanje in ustvarjanje ob bližnjem potočku
 • sprehod in obisk Bolnice Franja
 • obisk cerkljanskih laufarjev
 • družabne igre
 • podnebni cilji in vsebine

Športne aktivnosti:

 • fotolov
 • orientacija
 • plavanje
 • športne igre
 • odbojka
 • nogomet

Večerne aktivnosti:

 • večerni sprehod z lučkami
 • kino večer
 • večer ob ognju
 • večerna zabava v "disku"

Vse aktivnosti vodijo pedagoški delavci CŠOD, ki imajo že dolgoletne izkušnje z izvajanjem programov šole v naravi.

V petek popoldne po udeležence pridejo starši, da imajo tudi sami priložnost spoznati kraj, kjer so udeleženci preživeli aktivne počitnice.

Cena počitniškega programa vključuje: 5 nočitev, štiri obroke dnevno, izvedbo programa preko celega dneva, ki ga izvajajo učitelji usposobljeni za poučevanje na prostem, uporabo didaktičnih pripomočkov in športnih rekvizitov, pet turističnih taks

Dodatni stroški:

 • Obisk Bolnice Franje, cerkljanske laufarije in plavanje v Termah Cerkno: 15 EUR

Dostop:
Do Cerknega se pripeljete z avtom iz večjih mest, kot so Ljubljana, Kranj in Nova Gorica v eni uri ali eni uri in pol. Cerkno je z gorenjske smeri dostopno preko Škofje Loke (45 km) po Poljanski dolini ali po Selški dolini. Z ljubljanske smeri je najboljši dostop preko Logatca in Idrije (80 km). Iz Nove Gorice vas pot vodi po dolini Soče in naprej po dolini Idrijce do Cerknega (65 km).

Oprema:

Osebni dokumenti: Za bivanje: Oblačila in obutev: Za šport in razvedrilo:
kartica zdravstvenega zavarovanja 1 rjuha, 1 prevleka za odejo, prevleka za vzglavnik spodnje perilo knjige ali razvedrilno branje (po želji)
  pribor za osebno higieno nogavice inštrumenti (po želji)
  vreča za umazano perilo pižama družabne igre (po želji)
  2 brisači trenirka  
  plastenka za vodo 0,5 l kratke in dolge hlače (pohodne)  
  ročna ali naglavna svetilka kratke in dolge majice  
  sončna očala pulover  
  krema za sončenje vetrovka  
    kapa za zaščito pred soncem  
    telovadni in sobni copati  
    dežnik  
    manjši nahrbtnik za pohode  
    pohodni čevlji  
Program: Ustvarimo gledališko predstavo

Prihod udeležencev je predviden v nedeljo med 17.00 in 18.00.

Ob koncu počitnic je idealen trenutek za vse, stare med 11 in 15 let, da ustvarijo svojo gledališko-glasbeno predstavo s podporo izkušenih gledališčnikov.
Gledališke in glasbene delavnice bo izvajala Ana Obreza, prejemnica nagrade za najboljšega mladega dramatika na 49. Tednu slovenske drame.

V času počitnic je idealen trenutek, da udeleženci izživijo svoje ustvarjalnosti in ustvarijo gledališko predstavo. Ob koncu učenci izvedejo predstavo za starše. Predstava bo za vse starše na ogled ob 17.00 na dvorišču pred CŠOD Cerkno.

Kombinacija besed in glasbe bo na koncu ustvarila enkratno gledališko doživetje.

    

CŠOD Cerkno je sodobno opremljen dom, kjer bodo udeleženci nameščeni v atraktivne 6-posteljne sobe. Nahaja se v središču kraja Cerkno, ki je obkrožen s hribovitimi gozdovi, ki jih prepletajo neskončne poti. Dom z okolico je prijeten prostor za raziskovanje hribovite narave na robu Primorske, aktivno preživljanje prostega časa in druženje. Vsi skupaj se bomo osvežili tudi v bližnjih termah.

Udeleženci na aktivnih počitnicah pridobivajo temeljne gledališke izkušnje, spoznavajo odrski prostor in zakonitosti igranja v njem, razširjajo intelektualna obzorja, se usposabljajo za kritično-analitični odnos do sebe ter ustvarjajo svoj gledališki, uprizoritveni, idejni svet. Popotovali bodo po naravni in kulturni dediščini, ki jo ponuja Cerkno s svojo okolico. Jo iskali s slikami in jo ujeli v glasbi. Narava, ki obkroža dom, ponuja neskončno možnosti preizkušanja njihovih zmožnosti in meja.

Ana Obreza je pri petih letih odkrila branje in pisanje, in s tem se je začelo njeno trajno ljubezensko razmerje z jezikom, dve leti zatem je svoje srce zapisala še violini in glasbi. Po zaključeni klasični gimnaziji je tako pričela s študijem dramaturgije na ljubljanski AGRFT ter nadaljevala z učenjem violine na KGBL. Zdaj ustvarja v različnih gledališčih v Sloveniji in onkraj meja.

Aktivne počitnice temeljijo na učenju skozi delo (izkustveno učenje) in potekajo v manjših skupinah. Udeleženci skozi igro, gib in glasbo spoznavajo svoje sposobnosti, sprejemajo izzive in odločitve, prevzemajo odgovornost ter se skozi sodelovanje učijo o pomembnosti spoštovanja ter samostojnosti.

Za udeležence smo pripravili program, ki bo od jutra do večera poln zanimivih, enkratnih ter nepozabnih doživetij.

Ustvarimo gledališko predstavo:

 • fotozgodba
 • ustvarjalne delavnice (lutke, glasba, ples)
 • ustvarjanje prizorov
 • improvizacija v gledališču
 • odrski prostor in telo v prostoru

Ostale aktivnosti:

 • sprehod in obisk Bolnice Franja
 • obisk cerkljanskih laufarjev
 • igre brez meja
 • družabne igre
 • fotolov
 • orientacija
 • plavanje
 • športne igre
 • odbojka
 • nogomet

Večerne aktivnosti:

 • večerni sprehod z lučkami
 • kino večer
 • večer ob ognju
 • večerna zabava v disku

Vse aktivnosti vodijo pedagoški delavci CŠOD, ki imajo že dolgoletne izkušnje z izvajanjem programov šole v naravi. V petek popoldne po udeležence pridejo starši, da imajo tudi sami priložnost spoznati kraj, kjer so udeleženci preživeli aktivne počitnice.

Cena počitniškega programa vključuje: 5 nočitev, štiri obroke dnevno, tečaj gledaliških veščin, izvedbo programa preko celega dneva, ki ga izvajajo učitelji usposobljeni za poučevanje na prostem, uporabo didaktičnih pripomočkov in športnih rekvizitov, pet turističnih taks

Dodatni stroški:

 • Obisk Bolnice Franje, cerkljanske laufarije in plavanje v Termah Cerkno: 15 EUR

Dostop:
Do Cerknega se pripeljete z avtom iz večjih mest, kot so Ljubljana, Kranj in Nova Gorica v eni uri ali eni uri in pol. Cerkno je z gorenjske smeri dostopno preko Škofje Loke (45km) po Poljanski dolini ali po Selški dolini. Z ljubljanske smeri je najboljši dostop preko Logatca in Idrije (80 km). Iz Nove Gorice vas pot vodi po dolini Soče in naprej po dolini Idrijce do Cerknega (65 km).

Oprema:

Osebni dokumenti: Za bivanje: Oblačila in obutev: Za šport in razvedrilo:
kartica zdravstvenega zavarovanja 1 rjuha, 1 prevleka za odejo, prevleka za vzglavnik spodnje perilo knjige ali razvedrilno branje (po želji)
  pribor za osebno higieno nogavice inštrumenti (po želji)
  vreča za umazano perilo pižama družabne igre (po želji)
  2 brisači trenirka  
  plastenka za vodo 0,5 l kratke in dolge hlače (pohodne)  
  ročna ali naglavna svetilka kratke in dolge majice  
  sončna očala pulover  
  krema za sončenje vetrovka  
    kapa za zaščito pred soncem  
    telovadni in sobni copati  
    dežnik  
    manjši nahrbtnik za pohode  
    pohodni čevlji 

Spletna prijava

ŠOLE:    Prosti termini > Prijavnica > Cenik                                                    FOTOGALERIJA
OSTALI: Prosti termini > Prijavnica > Cenik                                                    DNEVNIK

CŠOD Cerkno se nahaja v bližini sotočja Cerknice in Zapoške v osrčju kraja Cerkno. V ozki dolini, ki jo obkrožajo širni gozdovi, sončne planote, nad katerimi se skrivnostno dvigajo razgledni vrhovi z razkošnimi pogledi. Svojevrstna pokrajina, svet davnih spominov, prvobitna in neokrnjena narava, zgodovinski in kulturni spomeniki, čudoviti kraji, raznolika kulinarična ponudba in prijazni ljudje - to je Cerkljanska.

Pozimi si lahko ogledate tradicionalno cerkljansko Laufarijo, poleti pa slikovito arheološko najdišče Divje babe, skrito nad dolino Idrijce, pod Šebreljsko planoto, kjer je bilo v kraški jami v paleolitskih plasteh, najdeno najstarejše glasbilo na svetu, neandertalčeva piščal.

Tisti, ki se v zimskih mesecih radi predajate belim strminam, se lahko spuščate po progah sodobno urejenega Smučarskega centra Cerkno. V poletnih mesecih pa se ustavite v partizanski bolnici Franji v soteski Pasice in Zakojci, kjer vas pričakuje domačija pisatelja Franceta Bevka.

 


E-novice o razpisih, aktivnih počitnicah, prostih terminih …