DomoviCŠOD OE Soča

CŠOD OE Soča

Naslov
Dijaška ulica 14, 5220 Tolmin
Kontakt
Tomaž Kragelj
E-pošta
soca@csod.si
Telefon
05 380 19 00
Mobilni telefon
031 607 580


Programi aktivnih počitnic
Cena - €
Starost
Program: Poletne radosti s Slovenci po svetu

Tabora se lahko udeležijo otroci iz Slovenije z dobrim znanjem slovenskega jezika.

TEDENA STA NAMENJENA ZANIMIVEMU IN SPROŠČENEMU DRUŽENJU OB SMARAGDNI REKI SOČI.

Okoli Tolmina je neokrnjena narava, ki jo predstavljajo ne le bistra Soča, ampak tudi mogočni vrhovi, ozke doline, divje grape, globoka korita in nedotaknjeni gozdovi.

Imamo najlepšo reko na svetu: SOČO! »Krasna si bistra hči planin«, jo je nagovoril pesnik. Saj veš, kateri naš pesnik?! Zaradi njega smo na tolminskem po malem vsi zaljubljeni. Pridi in prepričaj se tudi ti!

V počitniškem tednu se bomo družili z otroki Slovencev po svetu, ki se pri nas dva tedna učijo slovenskega jezika (dopoldne), popoldne se vsi skupaj zabavamo in odkrivamo zanimive kotičke v naši prelepi soški dolini. Od udeležencev se pričakuje dobro znanje slovenskega jezika.

Kaj bomo počeli?

Možnosti je veliko, zato pozorno preberi:,

  • raftanje na Soči,
  • uživanje v hladu Tolminskih korit ter namakanju nog v kristalno čisti Tolminki,
  • čofotanje in plavanje v reki Soči in lenarjenje na toplem snežno belem rečnem produ,
  • obiskali bomo gasilce, zmajarje ...
  • v naši delavnici ustvarjalnosti delamo in ustvarjamo mnogo lepega,
  • lokostrelske veščine Robina Hooda so vsem znane – bi poskusil še ti?
  • kdor bi rad pravo športno plezanje, se bo lahko s pomočjo inštruktorja preizkusil na   naši umetni plezalni steni,
  • po želji lahko igraš košarko ali nogomet,
  • v neposredni bližini imamo tudi atletski stadion, travnata igrišča in osvetljeno igrišče za odbojko na mivki,

Kaj pa zvečer?
-        spoznali bomo mesto Tolmin in njegove kulinarične posebnosti,
-        glasbeni večer ob ognju (prinesi inštrument),
-        zabavno – družabne igre,
-        filmski večer.

Oprema:

Osebni dokumenti:

Za bivanje:

Oblačila in obutev:

Za šport in razvedrilo:

kartica zdravstvenega zavarovanja

1 rjuha, 1 prevleka za odejo, prevleka za vzglavnik

spodnje perilo

pisalni in risalni pribor

 

pribor za osebno higieno

nogavice

manjši nahrbtnik za pohode

 

vreča za umazano perilo

pižama

loparji za namizni tenis

 

2 brisači

trenirka

loparji za badminton in žogice

 

zaščita pred klopi in soncem (krema, pokrivalo) 

rezervne dolge in kratke hlače

inštrumenti (po želji)

 

plastenka 0,5 l

kratke in dolge majice

razne družabne igre

   

vetrovka

oprema za rolanje

   

windstoper

 
   

kopalke, brisača

 
   

telovadni copati

 
   

sobni copati

 
   

močnejši čevlji za pohode

 
Program: Mednarodni košarkarski tabor Brezec&Sagadin Tolmin 2019

Mednarodni košarkarski kamp Brezec & Sagadin Tolmin 2019

CŠOD v sodelovanju s Košarkarskim klubom Tolmin in ISF-ZDA organizira poletni košarkarski kamp. Kamp bo v Tolminu od 23. do 29. junija. Namenjen je fantom in dekletom rojenim od 2001-2010. Tolmincem je uspelo združiti dve legendi, najtrofejnejšega slovenskega trenerja in najboljšega primorskega košarkarja vseh časov ex. NBA igralca Primoža Brezca, kar bo kampu dodalo še poseben pečat in hkrati garancijo za vrhunsko kvaliteto.

Kamp je priložnost, da igralci in igralke pridobijo nova košarkarska znanja, veščine in napotke za njihov nadaljni razvoj. Na treningih so vadeči razdeljeni po skupinah glede na stopnjo znanja igranja košarke, tako da z veseljem sprejmemo tako začetnike kot tudi že izdelane igralce na pragu odraslosti. Za vse je pripravljen njim primeren trening. Ob tem spoznavajo življenje v skupnosti, se navajajo na samostojno premagovanje težavin krepijo solidarnost in tovarištvo. Z ameriškimi trenerji bodo imeli možnost komuniciranja v angleščini.

Za popestritev prostega časa bomo poskrbeli z dvema kino predstavama, vodenimi aktivnostmi učiteljev CŠOD in že tradicionalnim turnirjem v centru Tolmina z atraktivnim spremljevalnim programom.

Prijavnina znaša 285 € na osebo,v ceno pa so všteti tudi trije obroki in popoldanska malica dnevno, osvežilni napitki med treningi, žoga, dvostranski dres in hlačke, kratka majica z logotipom tabora in kapucar.

Na kampu bo 100-120 udeležencev. Prijave potekajo tudi preko Košarkarskega kluba Tolmin, ki tudi izstavi račun za prijavnino. 

URNIK AKTIVNOST

7.30 Vstajanje
8.00 Zajtrk
9.00 - 11.30 Jutranja demonstracija in trening
12.00 Kosilo
13.00 - 14.30 Obvezen počitek
14.30 - 16.00 Proste popoldanske aktivnosti
16.30 - 18.00 Popoldanski trening
18.15 Večerja
19.00 - 21.00 Večerne tekme
22.00 Spanje

TRENERJI

Vodja trenerjev je Zmago Sagadin, najboljši slovenski trener vseh časov. Trener, ki je ob 25 osvojenih naslovih (Eurocup, ABA liga, Kup Korač, državna prvenstva in pokal) vzgojil veliko vrhunskih košarkarje od katerih jih je 11 doseglo NBA ligo. Trenerji vadbenih skupin bodo trenerji International Sports Federation-ZDA in slovenski trenerji.

PRIJAVNINA

Zaradi lažje organizacije vas prosimo, da poravnate plačilo na račun KK Tolmin:

TRR KK TOLMIN 047530000151224 pri Novi KBM.

Do 15.4.2019 avans 65€, ki se smatra kot predprijava, 120€ do 15.5. prvi obrok, 100€ do 15.6. drugi obrok S pripisom za Kamp KK Tolmin 2019.

 

Poleg strokovnega vodenja je v ceno všteto še:

College jakna: XS, S, M, L, XL
Majica: XS, S, M, L, XL
Duble face: XS, S, M, L, XL
Žoga: 6, 7

 

Velikosti oblačil sporočite organizacijskemu vodji s strani KK Tolmin -  Borisu Velikonji. Email: boris.velikonja1@siol.net, telefonska številka: 031/711-049.

Kontakt za CŠOD je vodja CŠOD Soča: Tomaž Kragelj. Email: soca@csod.si ali tomaz.kragelj@csod.si, tel: 031/607580

LEPO VABLJENI!

Spletna prijava

ŠOLE:    Prosti termini > Cenik                                                    FOTOGALERIJA
OSTALI: Prosti termini > Cenik                                                    DNEVNIK

CŠOD Soča je med najmlajšimi domovi v okviru programa CŠOD. Hkrati pa z dolgoletno tradicijo dela z mladimi, spada med najstarejše domove pri nas.

Dom se nahaja v Posočju na Tolminskem, na obrobju mesta Tolmin. Stavba je locirana na travnati polici, ki jo je z ene strani zajedla reka Tolminka na drugi strani pa reka Soča. Veriga tolminskih Julijcev v ozadju, dajejo domu Alpski pridih. Na zahodni strani nas pobočje Kolovrata deli od Slovenske Benečije.

Dom se nahaja na stičišču štirih dolin, štirih narečji, zato je kulturna in zgodovinska dediščina Tolminske bogata s slikovito in neokrnjeno naravo, bogastvom žive vode, ki jo še posebej simbolizira reka Soča z njenimi pritoki.

Možnosti za pripravo programa šole v naravi v CŠOD Soča so zelo bogate:
Stičišče Dinarskega in Alpskega sveta, sredogorja, ledeniške doline, veliki erozijski pojavi in bogata geološka pestrost, soustvarjajo geografske zanimivosti, ki si jih lahko učenci ogledajo in spoznajo.

Zgodovinska bogatost prostora, od arheoloških najdb žarnih grobišč, prisotnosti Rimljanov na Tolminskem, kmečki upori in hud pečat prve svetovne vojne, nas popelje v čas preteklosti. Tolminski muzej z zelo bogato in nazorno predstavljeno zbirko, vsebine iz zgodovine in družbe, še popestrijo.

Literarna dela Gregorčiča, Preglja, Bevka in Kosmača, v okolju kjer so se rodili in ustvarjali, postanejo razumljivejša in zanimivejša, predvsem pa se te dotaknejo.

Živa in čista voda studencev, globokih grap in prodnatih tolmunov, živalski svet in ugodna klima za razvoj rastlinstva, specifični naravni pojavi, omogočajo obiskovalcem nazoren in inovativen pristop k naravoslovnim vsebinam.

Upravljanje z odpadki, čiščenje odpadnih in fekalnih voda, skrb za higieno in urejenost življenjskega okolja na eni strani. Zavarovana območja kot je Triglavski narodni park s svojo najnižjo nadmorsko višino v skrivnostno lepih in globokih Tolminskih koritih omogočajo obiskovalcem oblikovati pravilen odnos do narave in okolja.

Gorski pohodi, kolesarjenje ob Soči, raftanje ali s kajakom po njenih brzicah, spretnost plezanja na umetni steni, streljanje z lokom ali skrivnost preživetja v naravi, kvalitetna prehrana, navajajo obiskovalce na zdrav in duhovno uravnotežen način življenja.

Organizirano življenje in bivanje v domu, primerno razmerje med delom in počitkom, družabno življenje, življenje v novem okolju in nevsakdanje aktivnosti, spoznavanje  med seboj, pa tudi nova spoznanja učiteljev v odnosu do svojih učencev, kreirajo nov vidik nastanka pozitivnih, ustvarjalnih predvsem pa strpnih odnosov med udeleženci, ki jih učenci prenašajo v svoje šolsko in družinsko okolje.

Do Tolmina vodi več poti. Tja lahko pridete skozi Bovec, Idrijo ali pa skozi škofjo Loko in Železnike mimo Podbrda in Bače.

Pridružite se nam v najboljši učilnici na svetu - v naravi.


E-novice o razpisih, aktivnih počitnicah, prostih terminih …