DomoviCŠOD OE Breženka

CŠOD OE Breženka

Naslov
Fiesa 80, 6330 Piran
Kontakt
Rado Gregorič (vodja), Valentina Maher (051 275 986, receptorka)
E-pošta
brezenka@csod.si,rado.gregoric@csod.si
Telefon
05 674 60 50
Mobilni telefon
031 607 568


ŠOLE:    Prosti termini > Cenik                                                    FOTOGALERIJA
OSTALI: Prosti termini > Cenik                                                    DNEVNIK

Breženka. Ne gre za deklico, ki kakor nekdaj Lepa Vida stoji na bregu, ne za hišo, postavljeno v breg ali vzpetino, temveč za obrežnega polžka. Ta je za navadnega obiskovalca morske obale skoraj neopazen, predvsem pa zaradi svoje velikosti – približno pet milimetrov – in peščenosive barve skoraj nezanimiv.

Posebnost v bližini doma sta jezeri, sladkovodno in brakično ter vse, kar je z njima povezano: spomladanska selitev žab in krastač, njihovo drstenje, svatbeni let kačjih pastirjev in podobno.

Mlade zmeraj znova pritegneta spoznavanje in raziskovanje morja oziroma življenje v pasu bibavice. Posebno doživetje sta tudi vožnja z ladjo z ogledom slovenske obale ter topografska in geografska orientacija ter z njima povezan samostojni orientacijski pohod.

Naše športne dejavnosti so ob ugodnih vremenskih razmerah: lokostrelstvo, kanuizem, orientacijski pohod in športno plezanje. Po napornem delu pa so športne dejavnosti namenjene predvsem sprostitvi: badminton, namizni tenis, košarka, nogomet, odbojka, hokej na travi.

Z ladjo se zapeljemo do osrčja Sečoveljskih solin, kjer si učenci ogledajo solinarski muzej v Fontaniggah oz. še aktivnih predelih solin- Lero. Zanimivost so rastline slanuše, ki rastejo iz morske vode, botanično razpoloženi pa si lahko izdelajo celo majhen algarij.

Eden od vrhuncev tedenskega dela je prav gotovo pohod do strunjanskega križa, kjer se s šestdeset metrov visokega klifa nad Mesečevim zalivom razpre enkraten razgled po Tržaškem zalivu.

Parkirišče ni zagotovoljeno.                                                                                 

Pridružite se nam v najboljši učilnici na svetu - v naravi.


E-novice o razpisih, aktivnih počitnicah, prostih terminih …