DomoviCŠOD OE VojskoDodatni programi

Dodatni programi

 Zemljevid

 

TEČAJ KLEKLJANJA: osnove klekljanja in idrijske čipke ter klekljanja nakita

CŠOD Vojsko organizira vikend tečaj klekljanja za odrasle - skupino, kjer se boste naučili osnov klekljanja idrijske čipke ter izdelovanja klekljanega nakita. Tečaj bo obsegal 16 šolskih ur klekljanja (osnove klekljanja ter klekljanje nakita v tehniki slepega risa) pod mentorstvom učiteljic klekljanja Čipkarske šole Idrija. Tečajniki boste potrebovali lasten klekljarski pribor (bula, košara, 7 parov klekljev, sukanec), ki ga boste po predhodnem dogovoru lahko kupili tudi na samem tečaju.

SPOZNAJMO DEŽELO ŽLIKROFOV IN ČIPKE

 V CŠOD Vojsko smo pripravili poseben rekreacijsko-kulturni vikend program za odrasle, ki bi želeli spoznati bogato kulturno dediščino naših krajev.

Naučili vas bomo izdelovati prave idrijske žlikrofe (idrijska kulinarična specialiteta, zaščitena z evropskim certifikatom), ki jih boste tudi pojedli za večerjo. Ogledali si boste Partizansko tiskarno Slovenija (zanimiv in izredno dobro ohranjen kulturnozgodovinski spomenik iz časa NOB), in Brdarjev slap (prvi od 14-ih slapov, ki jih potok Gačnik tvori pri svojem strmem spustu s planote proti dolini Trebušice). Spoznali boste idrijsko čipko in sami sklekljali kitico, zvečer pa se boste zabavali ob šaljivih igrah. Pred prihodom na Vojsko in po odhodu z Vojskega je postanek v Idriji z vodenim ogledom mesta, Mestnega muzeja Idrija in Antonijevega rova.

E-novice o razpisih, aktivnih počitnicah, prostih terminih …