Oprema

Zemljevid

PRIPOMOČKI ZA POUČEVANJE NARAVOSLOVJA
V domu Peca je na voljo osnovna laboratorijska oprema in pribor za terensko delo učencev - lupe, termometri, različni določevalni ključi, indikatorski lističi za ugotavljanje pH in trdote vode, mikroskopi s kamero, banjice, opazovalni lončki, ročne lupe, lesene ščipalke, kartice z imeni živali, skalnjak, visoka greda idr.

PRIPOMOČKI ZA POUČEVANJE DRUŽBOSLOVJA
V domu imamo navigacijske naprave Garmin, kompase, digitalni fotoaparat, satelitske posnetke in zemljevide bližnje okolice doma v merilih 1:25000 in 1:20000, globus, naklonometer, zbirko mineralov, stereo lupe, tablične računalnike, različne merilne metre, zvezdne karte, daljnoglede, laser, geološka kladiva, ogromno literature in avdio ter video posnetkov. 
 
PRIPOMOČKI ZA IZVAJANJE ŠPORTNIH VSEBIN
Ob domu je kombinirano športno igrišče z asfaltno podlago (košarka, mali nogomet, hokej, badminton), odbojkarsko igrišče na pesku (8m x 8m), Motorična pot Peca, več košev za disk golf, zunanja in notranja plezalna stena, mizi za namizni tenis, lokostrelsko strelišče, urejeno kurišče in gozdarski bivak iz lubja (5m x 3m). Blizu doma je igrišče za disk golf (oddaljeno 15 min).
Za športne aktivnosti je na voljo 25 gorskih koles in čelade, loki in druga lokostrelska oprema, taborniška oprema (šotorska krila, podloge), oprema za športno plezanje, žoge za nogomet, košarko in odbojko, komplet za football biliard, kompleti za namizni tenis in badminton, čelne svetilke, štoparice, diski, klobučki in stožci.
Za zimsko šolo v naravi je na razpolago 30 parov alpskih smuči in kompleti opreme za tek na smučeh, palice za nordijsko hojo, krplje, gamaše, smučarske čelade, smučarska očala, štartne številke ter markirne majice, lesene sani, ročne UKV postaje in motorne sani.
 
 

      

Pridružite se nam v najboljši učilnici na svetu - v naravi.

E-novice o razpisih, aktivnih počitnicah, prostih terminih …