DomoviCŠOD OE PecaProjektni tedni

Projektni tedni

NEPOZABNE PUSTOLOVŠČINE CŠOD Peca

Aktivne pustolovščine raziskovanja narave CŠOD Peca vas popeljejo na vznemirljiva doživetja, ki učence povezujejo, spodbujajo občutek solidarnosti in pripadnosti skupini ter vplivajo na razvoj ustvarjalnosti.

 

DISK GOLF - ZDRAV ŽIVLJENJSKI SLOG  Disk golf je igra, podobna tradicionalnemu golfu, pri kateri namesto udarjanja žogice s palico v luknjo mečemo disk v posebej oblikovan v koš. Igra se odvija v neokrnjeni naravi v bližnjem gozdu in travniku.  Ponuja priložnost aktivnega in zdravega načina preživljanja prostega časa vsakemu posamezniku ali skupini. Vsebina se lahko izpelje tudi kot PROJEKTNI TEDEN.

KDOR IŠČE, TA NAJDE – PECAKEČING ORIENTACIJA »Pecakečing« je igra lova na zaklade, ki z uporabo kombinacije orientacijskih tehničnih pripomočkov zemljevida, kompasa in GPS-naprave hkrati vodi udeležence do zanimivih ugank, preizkušenj in skritih predmetov. Je nepozabna pustolovščina s timskim reševanjem atraktivnih orientacijskih nalog. Vsebina se lahko izpelje kot TEMATSKI TEDEN.

LEPO JE BITI GEOLOG Za boljše poznavanje geologije ponujamo naslednje aktivnosti: tematski teden Geoteden, geologija za nadarjene učence, geološke delavnice, ogled Podzemlja Pece (rudnika Mežica z vlakom ali s kolesi - edinstveno v Svetu) in doživljajskega parka.Vsebina se lahko izpelje tudi kot TEMATSKI TEDEN   in  PROGRAM ZA NADARJENE.

MLADI EKOLOG je tematski teden, v katerem učenci na zanimiv način spoznajo nekatere ekološke probleme s katerimi se vsakodnevno soočamo. Vsebina se lahko izpelje tudi kot PROGRAM ZA NADARJENE.

ZA ZDRAVJE SI JE TREBA ČAS VZET je tematski teden v katerem spoznamo:  Kako se lahko izvijemo iz kroga debelosti, zasedenosti, nezdrave in preveč kalorične prehrane? Ali še poznamo dobroto, pomoč in sočutje?  V sklopu kolesarjenja na domu se preizkusite tudi na edinstveni »PUMPTRACK« KOLESARSKI STEZI v Mežici (novost). Vsebina se lahko izpelje kot TEMATSKI TEDEN.

PLAVANJE  Tečaj plavanja izvajamo v zimskem bazenu Ravne na Koroškem. Zimski bazen je dimenzije 25 × 10m, globina vode je od 90 do 160 cm, temperatura vseskozi prijetnih 29,5 do 30 °C. Na domu sta dva učitelja plavanja.

ALPSKO SMUČANJE  Šolo alpskega smučanja izvajamo glede na izbiro šole na dveh smučiščih. Smučišče Črna na Koroškem, poznano tudi po smučarki Tini Maze,  je oddaljeno 7 km. Smučišče Petzen (Avstrija)  je oddaljeno pribl. 20 min vožnje. Nahaja se na 1700 m nadmorske višine in ima skupaj 15 kilometrov urejenih prog..

MOTORIČNA POT PECA V sklopu motorične poti v gozdu zraven doma  učence popeljemo na gozdno avanturo, edinstven in vznemirljiv sprehod med drevesnimi krošnjami. Učenci preizkusijo svojo spretnost in iznajdljivost pri premagovanju ovir, mrež, vrvi, spustov, hišice na drevesu in še veliko več.

 

 

E-novice o razpisih, aktivnih počitnicah, prostih terminih …