DomoviCŠOD OE PecaAktualno dogajanje

Aktualno dogajanje

POSTAVLJANJE NETOPIRNICE NA DOMU PECA

 

Ob 20. obletnici svojega obstoja je Center šolskih in obšolskih dejavnosti  predstavil naravovarstveno in didaktično pobudo:  Netopirnica na vsaki slovenski šoli in vrtcu. Cilj pobude je ozaveščanje otrok in posredno odraslih o ekološkem in ekonomskem pomenu netopirjev. V četrtek, 27. 9. 2012 ob 9.00 uri smo netopirnice postavljali po vseh domovih CŠOD po Sloveniji .

Z gostujočimi učenci 8.a in 8.c razreda Osnovne šole Notranjskega odreda Cerknica smo najprej vzeli pod drobnogled življenje netopirjev. Pri tem smo ovrgli nekaj stereotipov, ki veljajo zanje, še posebej tega, da so to strašni krvosesi, ki se jih moramo bati. Skupaj smo ugotovili, da so to zelo koristne živali, ki uničujejo nam nadležne in škodljive žuželke. Sledila je delavnica, v kateri si je vsak učenec izdelal origami: knjižno kazalo v obliki netopirja.

Učenci so si v nadaljevanju z zanimanjem ogledali netopirnico, ob tem pa smo se pogovorili tudi o navodilih za njeno postavitev. Na domu Peca smo jo obesili na SV (mirnejšo) stran poslopja pod streho, 5 metrov visoko. Upamo, da bo čim prej dobila svoje nove stanovalce.

 

Janja Gril, eko koordinatorka doma Peca

E-novice o razpisih, aktivnih počitnicah, prostih terminih …