Kje smo

 

CŠOD Planinka stoji sredi Pohorja, najizrazitejšega gorovja severovzhodne Slovenije, na višini 890 m. Obdan je z gozdovi in travniki, od njega je prečudovit razgled na Dravsko dolino, Boč in Donačko goro.

Dom je primerno izhodišče za vse vrste pohodov in ekskurzij v bližnjo in daljno okolico. Za ljubitelje gorskega kolesarjenja imamo v domu kolesa ter pripravljene lažje in težje kolesarske ture. V bližini doma je večnamensko asfaltirano rokometno igrišče, ob njem pa je možno tudi šotorjenje.

Ponujamo vam dva različna programa šole v naravi: pozimi alpsko smučanje in tek na smučeh (opremo imamo v domu), ostali del leta pa je poudarek na naravoslovnih vsebinah.

Do CŠOD Planinka pridete po asfaltni cesti, ki pelje na Pohorje. Ta se od glavne ceste, ki poteka med Mariborom in Ljubljano, odcepi malo pred Mariborom, v kraju Hoče. V semaforiziranem križišču je naš smerokaz tisti, na katerem piše Pohorje - Areh. Po približno 12 km pridete v naslednje križišče, na katerem piše Planinka. Zavijete desno in po 200 m boste zagledali hišo.

    

Pridružite se nam v najboljši učilnici na svetu - v naravi.

E-novice o razpisih, aktivnih počitnicah, prostih terminih …