DomoviCŠOD OE PlaninkaDodatni programi

Dodatni programi

 

 POLETNI VIKENDI NA DOMU PLANINKA NA POHORJU

Ponujamo vam vodene športne aktivnosti: nordijska hoja, kolesarjenje, pohodništvo, bejžbol … Dejavnosti so primerne za posameznike, družine, upokojence ali druge organizirane skupine.

Nudimo izposojo gorskih koles in čelad; vi pa lahko izberete med mnogimi označenimi kolesarskimi in pohodniškimi potmi na Slivniškem, Hočkem in Mariborskem Pohorju.

V domu Planinka lahko najamete strokovno osebo za:
·        vodenje navedenih športnih aktivnosti.
Možna je organizacija prehrane.

ZIMSKI VIKENDI NA POHORJU

Ponujamo vam vodene športne aktivnosti: tečaji alpskega smučanja in teka na smučeh… Dejavnosti so primerne za posameznike, družine, upokojence ali druge organizirane skupine.

Nudimo izposojo smuči za alpsko smučanje, palic in čelad ter komplet opreme za tek na smučeh; vi pa lahko izberete med smučarskimi progami na Arehu ali Mariborskem Pohorju ter različnimi progami za tek na smučeh.

V domu Planinka lahko najamete strokovno osebo za:
·        vodenje navedenih športnih aktivnosti;
·        nudimo tudi možnost organizacije prevoza do smučišč oz. tekaškega poligona.
Možna je organizacija prehrane.

POHORSKI GOZDOVI

Ponujamo vam možnost spoznavanja gozda v vseh letnih časih z vsemi čutili: poslušamo zvoke v gozdu, opazujemo, tipljemo… Ustvarjamo z naravnimi materiali, ki jih najdemo v gozdu, postavljamo palčkove hišice, nabiramo plodove, prepoznavamo gozdne rastline in živali.

Dejavnosti so odvisne od letnega časa, starosti udeležencev ter njihovega predznanja in potekajo na različnih lokacijah v okolici doma Planinka. Primerne so za družine, vrtce, upokojence ali druge organizirane skupine.

Spoznavanje gozda lahko združimo tudi s pohodom na Areh ali Belvi ter z ogledom slapa Skalca ali Rozkine gozdne učne poti (do gozdne učne poti je možen tudi dostop z vzpenjačo iz Maribora).

Izvajalec programa je učitelj naravoslovja z doma Planinka.

ORIENTACIJSKI VIKEND NA DOMU PLANINKA

Nudimo organizirano in vodeno spoznavanje okolice z orientacijskim tekom in drugimi oblikami orientacije v naravi, ki zajema pripravljene proge za učenje orientacije, izdelavo preprostih orientacijskih kart pa tudi pripravo tekmovanj za začetnike ali rekreativce.

Dejavnosti so primerne za posameznike, družine ali organizirane skupine.

V domu Planinka lahko najamete strokovno osebo za:
·        vodenje orientacije .

Možna je organizacija prehrane in organizacija prevoza do različnih izhodišč za izvajanje posameznega programa in nazaj do doma .

OSVOJITE OSNOVE TABORNIŠKIH VEŠČIN NA PLANINKI

Ponujamo organizirano in vodeno spoznavanje osnov taborništva: postavljanje šotorov, osnove orientacije, streljanje z loki, kurjenje ognja (ob večerih možnost priprave tabornega ognja)…

Dejavnosti so primerne za posameznike, družine, upokojence ali druge organizirane skupine.

V domu Planinka lahko najamete strokovno osebo za:
·        vodenje navedenih dejavnosti.

Možna je organizacija prehrane.

Pridružite se nam v najboljši učilnici na svetu - v naravi.

E-novice o razpisih, aktivnih počitnicah, prostih terminih …