Residential centresCŠOD OE Cerkno

CŠOD OE Cerkno

Address
Bevkova ulica 22, 5282 Cerkno
Contact
Domen Uršič
Email
domen.ursic@csod.si
Telephone
08 205 62 17
Mobile
031 755 572


Active holiday programs
frontend.title-price - €
Age
Program: V deželi laufarije - trajnostno v prihodnost

Prihod udeležencev je predviden v nedeljo med 17.00 in 18.00.

Po koncu šolskega leta je priložnost, da skupaj raziščemo skrivnostno deželo laufarije, pustnih mask, ki pripovedujejo svoje zgodbe. V gozdovih, kjer so doma, bomo raziskovali spretnosti in igrivost njenih likov. Sprehodili se bomo do skrivnostne soteske, kjer se še vedno skriva Bolnica Franja in se kopali v bližnjem termalnem bazenu. V deželi tisočerih voda se bomo lovili in se predvsem zabavali. Spoznavali bomo človeški vpliv na naravo in o spremembah, ki nam vsak dan predrugačijo dan.

    

CŠOD Cerkno je sodobno opremljen dom, kjer bodo udeleženci nameščeni v atraktivne 6-posteljne sobe. Nahaja se v središču kraja Cerkno, ki je obkrožen s hribovitimi gozdovi, ki jih prepletajo neskončne poti. Dom z okolico je prijeten prostor za raziskovanje hribovite narave na robu Primorske, aktivno preživljanje prostega časa in druženje

Glavna metoda dela, ki jo uporabljamo, je izkustveno učenje (učenje skozi delo), kar ima za posledico vsestranski razvoj vsakega posameznika. Udeleženci zavozlajo vozel, da je lestev trdna; napnejo platno, da bivak stoji … in se tako urijo v motoriki, opazovanju okolice, predvidevanju, razmišljanju o izboljšavah ter v komunikaciji v skupini. Pri tem pa vzpostavijo neposreden stik z naravo in njenimi elementi kot sta na primer voda in ogenj.

Za udeležence smo pripravili program, ki bo od jutra do večera poln zanimivih, enkratnih ter nepozabnih doživetij.

Gozd in narava severne Primorske:

 • bivaki in preživetje v naravi v bližnjem gozdu
 • raziskovanje in ustvarjanje ob bližnjem potočku
 • sprehod do soteske, kjer se skriva Bolnica Franja
 • obisk cerkljanskih laufarjev
 • družabne igre
 • podnebni cilji in vsebine

Športne aktivnosti:

 • fotolov
 • orientacija
 • plavanje
 • športne igre
 • odbojka
 • nogomet

Večerne aktivnosti:

 • večerni sprehod z lučkami
 • kino večer
 • večer ob ognju
 • večerna zabava v "disku"

Vse aktivnosti vodijo pedagoški delavci CŠOD, ki imajo že dolgoletne izkušnje z izvajanjem programov šole v naravi.

V petek popoldne po udeležence pridejo starši, da imajo tudi sami priložnost spoznati kraj, kjer so udeleženci preživeli aktivne počitnice.

Cena počitniškega programa vključuje: 5 nočitev, štiri obroke dnevno, izvedbo programa preko celega dneva, ki ga izvajajo učitelji usposobljeni za poučevanje na prostem, uporabo didaktičnih pripomočkov in športnih rekvizitov, pet turističnih taks

Dodatni stroški:

 • Obisk cerkljanske laufarije in plavanje v Termah Cerkno: 15 EUR

Dostop:
Do Cerknega se pripeljete z avtom iz večjih mest, kot so Ljubljana, Kranj in Nova Gorica v eni uri ali eni uri in pol. Cerkno je z gorenjske smeri dostopno preko Škofje Loke (45 km) po Poljanski dolini ali po Selški dolini. Z ljubljanske smeri je najboljši dostop preko Logatca in Idrije (80 km). Iz Nove Gorice vas pot vodi po dolini Soče in naprej po dolini Idrijce do Cerknega (65 km).

Oprema:

Osebni dokumenti: Za bivanje: Oblačila in obutev: Za šport in razvedrilo:
kartica zdravstvenega zavarovanja 1 rjuha, 1 prevleka za odejo, prevleka za vzglavnik spodnje perilo knjige ali razvedrilno branje (po želji)
  pribor za osebno higieno nogavice inštrumenti (po želji)
  vreča za umazano perilo pižama družabne igre (po želji)
  2 brisači trenirka  
  plastenka za vodo 0,5 l kratke in dolge hlače (pohodne)  
  ročna ali naglavna svetilka kratke in dolge majice  
  sončna očala pulover  
  krema za sončenje vetrovka  
    kapa za zaščito pred soncem  
    telovadni in sobni copati  
    dežnik  
    manjši nahrbtnik za pohode  
    pohodni čevlji  
Program: Zaživi na odru

Pozor, pozor, mladi umetniki in umetnice! Prihaja čas, ko boste lahko zasijali kot zvezde na nebu počitniškega veselja. V nedeljo, 7. 7. 2024, ko ura odbije pet popoldne, se bo začela vaša avantura v svetu gledališča in glasbe. Pod mentorstvom Ane Obreza, prejemnice nagrade za najboljšega mladega dramatika na 49. Tednu slovenske drame, boste spoznali, kako iz nič ustvariti čarobni svet na odru.

V tednu, ko se bodo drugi dolgočasili doma, boste vi postali junaki svoje zgodbe, režiserji svojih sanj in skladatelji melodij, ki bodo odmevale v srcih občinstva. In ko bo petek prinesel konec vašega ustvarjalnega popotovanja, bodo starši priča vašemu triumfugledališki predstavi, ki bo več kot samo igra, bo pravo doživetje, ki bo združilo besede, glasbo in nekaj tistega pravega gledališkega prahu.

Torej, če ste stari med 11 in 15 let in čutite, da v vas tli iskra ustvarjalnosti, pridite in pokažite, kaj zmorete! Naj se dvorišče CŠOD OE Cerkno spremeni v oder, kjer bodo vaše ideje oživele in kjer bo vsak aplavz dokaz, da je počitniška gledališka magija resnična.

    

CŠOD Cerkno je sodobno opremljen dom, kjer bodo udeleženci nameščeni v atraktivne 6-posteljne sobe. Nahaja se v središču kraja Cerkno, ki je obkrožen s hribovitimi gozdovi, ki jih prepletajo neskončne poti. Dom z okolico je prijeten prostor za raziskovanje hribovite narave na robu Primorske, aktivno preživljanje prostega časa in druženje. Vsi skupaj se bomo osvežili tudi v bližnjih termah.

Udeleženci na aktivnih počitnicah pridobivajo temeljne gledališke izkušnje, spoznavajo odrski prostor in zakonitosti igranja v njem, razširjajo intelektualna obzorja, se usposabljajo za kritično-analitični odnos do sebe ter ustvarjajo svoj gledališki, uprizoritveni, idejni svet. Popotovali bodo po naravni in kulturni dediščini, ki jo ponuja Cerkno s svojo okolico. Jo iskali s slikami in jo ujeli v glasbi. Narava, ki obkroža dom, ponuja neskončno možnosti preizkušanja njihovih zmožnosti in meja.

Ana Obreza je pri petih letih odkrila branje in pisanje, in s tem se je začelo njeno trajno ljubezensko razmerje z jezikom, dve leti zatem je svoje srce zapisala še violini in glasbi. Po zaključeni klasični gimnaziji je tako pričela s študijem dramaturgije na ljubljanski AGRFT ter nadaljevala z učenjem violine na KGBL. Zdaj ustvarja v različnih gledališčih v Sloveniji in onkraj meja.

Aktivne počitnice temeljijo na učenju skozi delo (izkustveno učenje) in potekajo v manjših skupinah. Udeleženci skozi igro, gib in glasbo spoznavajo svoje sposobnosti, sprejemajo izzive in odločitve, prevzemajo odgovornost ter se skozi sodelovanje učijo o pomembnosti spoštovanja ter samostojnosti.

Za udeležence smo pripravili program, ki bo od jutra do večera poln zanimivih, enkratnih ter nepozabnih doživetij.

Ustvarimo gledališko predstavo:

 • fotozgodba
 • ustvarjalne delavnice (lutke, glasba, ples)
 • ustvarjanje prizorov
 • improvizacija v gledališču
 • odrski prostor in telo v prostoru

Ostale aktivnosti:

 • obisk cerkljanskih laufarjev
 • igre brez meja
 • družabne igre
 • fotolov
 • orientacija
 • plavanje
 • športne igre
 • odbojka
 • nogomet

Večerne aktivnosti:

 • večerni sprehod z lučkami
 • kino večer
 • večer ob ognju
 • večerna zabava v disku

Vse aktivnosti vodijo pedagoški delavci CŠOD, ki imajo že dolgoletne izkušnje z izvajanjem programov šole v naravi. V petek popoldne po udeležence pridejo starši, da imajo tudi sami priložnost spoznati kraj, kjer so udeleženci preživeli aktivne počitnice.

Cena počitniškega programa vključuje: 5 nočitev, štiri obroke dnevno, tečaj gledaliških veščin, izvedbo programa preko celega dneva, ki ga izvajajo učitelji usposobljeni za poučevanje na prostem, uporabo didaktičnih pripomočkov in športnih rekvizitov, pet turističnih taks

Dodatni stroški:

 • Obisk cerkljanske laufarije in plavanje v Termah Cerkno: 15 EUR

Dostop:
Do Cerknega se pripeljete z avtom iz večjih mest, kot so Ljubljana, Kranj in Nova Gorica v eni uri ali eni uri in pol. Cerkno je z gorenjske smeri dostopno preko Škofje Loke (45km) po Poljanski dolini ali po Selški dolini. Z ljubljanske smeri je najboljši dostop preko Logatca in Idrije (80 km). Iz Nove Gorice vas pot vodi po dolini Soče in naprej po dolini Idrijce do Cerknega (65 km).

Oprema:

Osebni dokumenti: Za bivanje: Oblačila in obutev: Za šport in razvedrilo:
kartica zdravstvenega zavarovanja 1 rjuha, 1 prevleka za odejo, prevleka za vzglavnik spodnje perilo knjige ali razvedrilno branje (po želji)
  pribor za osebno higieno nogavice inštrumenti (po želji)
  vreča za umazano perilo pižama družabne igre (po želji)
  2 brisači trenirka  
  plastenka za vodo 0,5 l kratke in dolge hlače (pohodne)  
  ročna ali naglavna svetilka kratke in dolge majice  
  sončna očala pulover  
  krema za sončenje vetrovka  
    kapa za zaščito pred soncem  
    telovadni in sobni copati  
    dežnik  
    manjši nahrbtnik za pohode  
    pohodni čevlji 

Online application

 Price list  >>  Booking form

Centre for School and Outdoor Education (CŠOD) Cerkno is located close to the confluence of Cerknica and Zapoška River in the heart of a small town called Cerkno. Seen from above, it is situated in a narrow valley, surrounded by vast forests, sunny plateaus and scenic mountain peaks which offer magnificent views.

Unique landscape, ancient memories, primeval and unspoiled nature, historical and cultural monuments, beautiful sites, diverse cuisine and friendly people – these are the words that best describe the region of “Cerkljanska”.

In winter, the traditional “Laufarija” Carnival deserves your attention as well as the modern Ski Center Cerkno does for skiers. In summer, it is definitely worth to visit the archaeological site of “Divje babe” in the area, where the oldest musical instrument in the world, Neanderthal flute, was found. The season is perfect for taking a tour of the world famous “Franja” Partisan Hospital that once operated hidden in a narrow gorge not far away from the town.

Location

Accomodation
62 beds
2 classrooms
66 seats in dining room

6-posteljna soba Kopalnica 3-posteljna soba 2-posteljna soba 6-posteljna soba Kamra Učilnica Jedilnica Jedilnica Skladišče za smuči Garderoba Stopnišče

 


E-news about tenders, active holidays, free terms ...