Kje smo

Zemljevid

Značilnosti slovenske Istre

Slovenska Istra ima svoje zgodovinsko in kulturno dediščino, ki je najbolj prepoznavna v Piranu. Spremljamo pa tudi vpliv človeka na preoblikovanje krajine, kar je posledica turizma, gospodarstva, pristanišča, pomorskega prometa, solinarstva, ribištva in vinogradništva.
 

Značilnosti naravnega okolja

Abiotski dejavniki morskega okolja in obale, rastline in živali pršnega, bibavičnega in priobalnega pasu, ptice morja in morskega obrežja, geomorfološke značilnosti obale, submediteransko in mediteransko rastje, slanuše, živali in rastline sladkih voda - jezer.

Dostop do Doma Breženka

Dostop do CŠOD Breženka je iz koprske smeri. Po glavni cesti Koper - Portorož, na križišču Valeta gledate odcep za Portorož, Piran in Fieso. Pri prvem naslednjem krožišču zavijete za Piran in Fieso. Cesta pelje mimo naselja Beli križ do odcepa za Fieso, kjer se začne spuščati proti morju. Sledite tabli za Hotel Barbara ali jezero. Mimo garažne hiše na vrhu Pirana zavijete desno. Cesta se v Fiesi nekoliko zoži, vendar se z avtobusom lahko pripeljete do peščenega parkirišča pri velikem jezeru. Naprej je vožnja za avtobuse  prepovedana. Po cesti je približno 300 metrov do hotela Barbara. Ob krožišču je tudi tabla, ki vas vodi  desno, po strmi cesti do CŠOD Breženka.

Parkirišče ni zagotovoljeno.

 

    

Pridružite se nam v najboljši učilnici na svetu - v naravi.

E-novice o razpisih, aktivnih počitnicah, prostih terminih …