Zeliščarska kmetija in dediščina Dolenjske

Zeliščarska kmetija in dediščina Dolenjske

Naslov: DC Dolenjska, Bela krajina in Posavje
Kontakt: Andreja Tomažin
E-pošta: posavje@csod.sidc@csod.si
Telefon: 041-282-196, 01 2348 601

ŠOLE:    Prosti termini > Prijavnica  

ZELIŠČARSKA KMETIJA IN DEDIŠČINA DOLENJSKE

Na zeliščarski kmetiji gojijo pester izbor zdravilnih rastlin, različna zelišča in jih tudi predelujejo. Spoznali bomo različna zelišča, zdravilne rastline in se seznanili z njihovo uporabo. Sodelovali bomo tudi v degustiranju nabranih zelišč. Izberemo si lahko tudi delavnico z zelišči.

Znamenitosti mesta Brežice si ogledamo na sprehodu v smeri od nekdanjih severnih mestnih vrat mestnega obzidja do Gradu Brežice. Spoznali bomo ulico na mestnem obzidju nekdaj imenovana Gaza in pomembne stavbe /grajski hlevi, grajska kašča, Narodni dom, Nemški dom - hotel Pri črnem orlu, lekarna, hiša družine Del Cott, Župnijska cerkev, Mestna hiša/ skozi zgodovino v mestnem jedru. Sprehodili in spoznali bomo posebnost mesta, vodni stolp.

Grad Brežice leži na levem bregu reke Save, v preteklosti je rokav reke Save potekal tik pod mestnim obzidjem na zahodnem delu. Grad Brežice iz 11. stoletja je ponovno zgrajen sredi 16. stoletja in s poznejšimi dozidavami. Spoznamo ga v njegovi dvonadstropni veličini s 30 sobanami in z grajskim dvoriščem. Plemiška družina Attems je kupila grad pred koncem 17. stoletja in ga spremenila v rezidenco in uredila baročno dvorano, še danes občudujočo edinstveno in bogato umetniško dediščino Viteško dvorano. V gradu si bomo ogledali različne zbirke in edinstveno Viteško dvorano.

Program je namenjen učencem in učenkam osnovnih šol.

Doplačila:

Zeliščarska kmetija
Grad Brežice in po želji izvedba delavnic v gradu.

E-novice o razpisih, aktivnih počitnicah, prostih terminih …