Šola življenja in naravne lepote Lisce

Šola življenja in naravne lepote Lisce

Naslov: DC Dolenjska, Bela krajina in Posavje
Kontakt: Andreja Tomažin
E-pošta: posavje@csod.sidc@csod.si
Telefon: 041-282-196, 01 2348 601

ŠOLE:    Prosti termini > Prijavnica  

NARAVNE LEPOTE LISCE

Z avtobusom se povzpnemo na Posavsko hribovje. V vasici Razbor pod Lisco, ki se razprostira na hribovitem grebenu s čudovitimi razgledi, začnemo enourno pot na najvišji vrh Posavja imenovan Lisca. Ob poti in na vrhu spoznavamo naravne značilnosti, pestrost rastlinskega in živalskega sveta, ter geološko podlago.

V neokrnjeni naravi najvišjega vrha Lisca bomo na planinskih prostranih travnikih in v gozdovih izvajali različne interdisciplinarne delavnice spoznavanja okolja, naravoslovja, biologije, geografije, geologije in drugo. Raziskali bomo naravne lepote Lisce z zaščitenimi rastlinskimi in živalskimi vrstami. Seznanili se bomo z najvišje zgrajeno rastlinsko čistilno napravo in spoznali njeno delovanje. Na samem vrhu  bomo obiskali in spoznali delovanje radarske meteorološke postaje in se urili v napovedovanju vremenske napovedi.

Program je primeren za učence in učenke osnovnih šol.

ŠOLA  ŽIVLJENJA  IN  LISCA

Po krajšem ogledu mesta Sevnica z mogočnim gradom nad starim mestnim jedrom se z avtobusom povzpnemo na Posavsko hribovje. V vasici Razbor pod Lisco, ki se razprostira na hribovitem grebenu s čudovitimi razgledi nad spodnje savsko dolino obiščemo Skupnost Srečanje. V skupnosti spoznamo njihovo Šolo življenja, se seznanimo se z bivanjem, življenjem in samooskrbo ter skupaj z udeleženci izpeljemo delavnico o odvisnosti.

Po delavnici se v enournem pohodu povzpnemo na enega izmed najvišjih vrhov v Posavju 948 mnm imenovan Lisca. Ob poti in na vrhu spoznavamo naravne značilnosti, pestrost rastlinskega in živalskega sveta, ter geološko podlago. Na Lisci bomo na planinskih prostranih travnikih in v gozdovih spoznali značilne in tudi zaščitene rastlinske in živalske vrste. Seznanili se bomo z najvišje zgrajeno rastlinsko čistilno napravo in spoznali njeno delovanje. Na samem vrhu  bomo obiskali in spoznali delovanje radarske meteorološke postaje.

Program je primeren za učence in učenke 3. triade osnovnih šol ter za dijake in dijakinje srednjih šol.

Doplačila:

Delavnica v šoli za življenje,
po izbiri – Grad Sevnica.

E-novice o razpisih, aktivnih počitnicah, prostih terminih …