30 dreves za 30 let CŠOD
Nazaj

30 dreves za 30 let CŠOD

Center šolskih in obšolskih dejavnosti (CŠOD) je osrednja nacionalna javna institucija za vrtce in osnovne ter srednje šole na področju izobraževanja mladine in izvajanja programov na prostem s ciljem ozaveščanja posameznika odgovornega odnosa do naravne in kulturne dediščine, do trajnostnega razvoja ter čuta odgovornosti do sebe in do drugih. Letos praznuje 30 let delovanja.

Leto 2022 je za CŠOD jubilejno leto, saj obeležujemo 30. obletnico delovanja. V tem času smo ob izvajanju programov na prostem, ki se jih je v vseh letih skupaj udeležilo preko 2 milijona otrok in mladostnikov, izvedli še mnogotere seminarje, nacionalne in mednarodne konference in sooblikovali razvoj didaktike učenja na prostem.

V jubilejnem letu 30-letnice bomo poleg programov na prostem izpeljali 30 zanimivih aktivnosti, s katerimi bomo obeležili 30 let delovanja CŠOD. 30 dreves za 30 let CŠOD je aktivnost, v sklopu katere bodo na Dan zemlje, 22. aprila 2022 posadili 30 sadik rumenega drena. Aktivnost se bo odvijala na 30 domovih CŠOD in dnevnih centrih po Sloveniji. Skupaj z učenci različnih šol, predstavniki družbe Slovenski državni gozdovi (SiDG), ki je donirala sadike, in lokalnimi predstavniki bomo posadili 30 dreves rumenega drena.

V okviru akcije sajenja smo pripravili kratek film o tem, kako sadimo sadike rumenega drena in brošuro z zanimivimi informacijami o slovenskih gozdovih, rumenem drenu in navodili za sajenje rumenega drena.

Brošura

  

Film

E-novice o razpisih, aktivnih počitnicah, prostih terminih …