DomoviCŠOD OE RakProjektni tedni in vikendi

Projektni tedni in vikendi

TEMATSKI TEDEN

JAZ, TI IN MI VSI - UČENJE SOCIALNIH VEŠČIN

Socialnim veščinam bi v kontekstu sodelovanja med posameznikom in okoljem lahko rekli tudi "življenjske veščine". Ker opažamo, da vedno več šol prepoznava potrebo tudi po tovrstnem učenju otrok in ker so bili odzivi na dejavnosti povezane s tem zelo dobri, tako med učenci, kot tudi učitelji, smo se odločili za oblikovanje celotnega tedenskega programa, ki omogoča tovrstno osebno rast.

V tematskem tednu 'Jaz, ti in mi vsi' se prepleta širok nabor vsebin. Poleg socialnih iger in skupinskih iger, ki spodbujajo in učijo delo v skupini, smo v ta teden vklučili tudi nekatere prilagojene dejavnosti naše klasične šole v naravi, ki spodbujajo sodelovanje med vrstniki in skupno premagovanje problemov. V takšnem tematskem tednu tako še vedno ostaja prostor za sprostitev, šport in lepoto narave Rakovega Škocjana. 

 

VIKEND PROGRAM ZA NADARJENE

AKTIVNO V RAKOVEM ŠKOCJANU

Ker se program prilagaja vrsti nadarjenosti učencev, pri nas vikend program za nadarjene nima vnaprej določene vsebine. Glede na sposobnosti učencev šola sama določi oz. izbere tematiko in vsebine izmed vsebin in dejavnosti, ki jih izvajamo v naših rednih programih ali pa v dogovoru z nami (zaradi zmožnosti) izbere kakšno drugo tematiko.

Pri programu za nadarjene se pričakuje, da so pri vodenju dejavnosti, poleg naših učiteljev, aktivno udeleženi tudi spremljajoči učitelji šole.

E-novice o razpisih, aktivnih počitnicah, prostih terminih …