DomoviPotovalni tabori

Potovalni tabori

Naslov
...
Kontakt
Mina Kotnik
E-pošta
mina.kotnik@csod.si
Telefon
051 634 697
Mobilni telefon
051 634 697

Kolesarske počitnice predstavljajo novost med aktivnimi počitnicami, saj gre za dinamično popotovanje s kolesi med gorenjskimi CŠOD domovi. Dnevne aktivnosti ne zavzemajo le celodnevnega ali poldnevnega kolesarjenja po kotičkih Gorenjske, temveč tudi spremljevalni program v obliki veslanja, kopanja v jezeru, cirkuških delavnic, kurjenju ognja in družabnih večerov. Počitnice za aktivne, vzdržljive in raziskovanja željne najstnike med 13. in 15. letom se bodo začele na Javorniškem Rovtu, na CŠOD domu Trilobit, kjer bo v ponedeljek, 5. 7. 2021 zbor kolesarjev.

Po nastanitvi in uvodnem spoznavanju se bo naslednji dan začel ekipni »Tour de Gorenjska«. Po spustu do Jesenic in sledeč zgornjem toku Save Dolinke bodo kolesarji prispeli do CŠOD doma Kranjska Gora, kjer si bodo napolnili baterije in si odpočili. Popoldan bodo odvozili drugi del etape do Planice ali Tamarja in si ogledali Nordijski center.  

V sredo bo sledila kraljevska etapa, saj bodo kolesarji zapustili Kekčevo deželo in CŠOD Kranjska Gora, sledili toku Save Dolinke do Mojstrane, kjer bodo zavili na stransko pot in se preko Kosmačevega prevala spustili v dolino Radovne. Iz kakšnega testa so mladi športniki in športnice, bomo videli, ko se bodo vzpenjali proti Zatrniku, kjer sta lansko leto bila boj Roglič in Pogačar. Okrepčali se bodo na Pokljuki, se preko Uskovnice spustili do Bohinja in se za konec dneva namočili v jezeru.

V CŠOD Bohinj bodo prespali dvakrat. Četrtek bo namenjen počastitvi vseh kolesarjev, ne glede na barvo majice: raftingu po Savi Bohinjki bo sledil povratek s kolesi do CŠOD doma Bohinj, kosilo. Popoldne bodo občudovali bohinjske lepote, veslali po jezeru, se v njem namakali, urili v cirkuških prvinah in uživali v večernem druženju.

 Zadnji dan, 9. 7. 2021, je namenjen krajšemu kolesarjenju po Bohinju.

Kolesarske počitnice so namenjene aktivnim najstnikom - kolesarjem, zato je kondicijska pripravljenost ključnega pomena. Etape sicer niso prezahtevne, a sedenje in vrtenje pedal ter nekaj vzponov zahteva vzdržljivost. Otrok mora imeti s seboj potrdilo o opravljenem kolesarskem izpitu in naj bo sposoben prekolesariti 80 km po razgibanem terenu (glej posnetke poti spodaj).  Trasa poteka po kolesarskih stezah in makadamskih cestah – obvezna kolesarska oprema je torej tehnično brezhibno in varno MTB ali gravel kolo, ki ustreza cestno-prometnim predpisom in kolesarska čelada. Brezplačno izposojo koles in čelad nudi CŠOD. 

Za več informacij zgoraj kliknite na datum ob nazivu programa. 


E-novice o razpisih, aktivnih počitnicah, prostih terminih …