DomoviCŠOD OE Prvinetematski tedni

tematski tedni

TEMATSKI TEDEN - BILO JE NEKOČ 

starost: 1-5 razred

Učenci se ob prihodu v dom Prvine "usedejo" v časovni stroj, ki jih bo popeljal skozi različna zgodovinska obdobja. Spoznali bodo življenje na srednjeveškem gradu Gamberk, strateško razmišljali o taktikah starih Rimljanov, se spoznali z rudarskimi igrami in pogledali v bližnjo prihodnost. 

Ročne spretnosti bodo urili z izdelavo risarskih pripomočkov, iskanjem in filtriranjem vode, izdelavo frače ter graditvijo zasilnih bivališč.

 

TEMATSKI TEDEN - MLADI ŠPORTNIK

starost 1-5 razred

"Mladi športnik" je namenjen skupinam z veliko količino mladostne energije; ob intenzivnem urjenju veščin na skirojih se bodo učenci povzpeli na bližnjo Čemšeniško planino, utrjevali medsebojne vezi ob starodavnih rudarskih igrah, splezali na drevo ter se sprehodili do Trojan na krof.  Urili se bodo v veščinah preživetja v naravi.

 

TEMATSKI TEDEN - MLADI RADOVEDNEŽ

starost 1-5 razred

"Mladi raziskovalec" je namenjen učencem, ki bi radi poglobili znanje na naravoslovnem področju, posvetili se bodo raziskovanju površja, vremena, gozda, matematiki v naravi, osnovam orientacije, manjkalo pa ne bo niti sprehajanje po bližnji okolici.

 

TEMATSKI TEDEN - PRVINE V SNEGU

starost 1-5 razred

Zimke radosti v tednih s snežno odejo, tudi brez klasične oblike preživljanja prostega časa na snegu-smučanja, lahko prinesejo ogromno zabave. Mini zimska olimpiada, spuščanje z vrečami, gradnja zimskih bivališč in še in še..

 

 

TEMATSKI TEDEN - V TRI KRASNE 

starost 5-9 razred

Učenci se podrobno spoznajo z zasavsko regijo, ki se v turizmu promovira kot "Tri krasne" doline. Učenci regijo projektno proučijo na področju, ki je njim najbolj pri srcu, raziščejo preteklost in sklepajo o prihodnjem razvoju. S pomočjo sodobne tehnologije pripravijo predtavitev, na koncu pa jih čaka še zabaven preizkus osvojenega znanja.

 

                                 

 

                               Pridružite se nam v najboljši učilnici na svetu - v naravi.

E-novice o razpisih, aktivnih počitnicah, prostih terminih …