CŠOD OE Rak

Address
Rakov Škocjan 2, p.p. 63, 1380 Cerknica
Contact
Dejan Putrle
Email
rak@csod.si
Telephone
01 709 34 61
Mobile
031 607 579


Active holiday programs
frontend.title-price - €
Age
Program: Poletne dogodivščine v gozdu in kraških jamah

Program

V CŠOD Rak imamo vse pogoje, da po napornem šolskem letu zadihamo s polnimi pljuči v prelepi naravi in v dobri družbi.

Med poletnimi aktivnimi počitnicami bomo velik poudarek namenili medsebojnemu druženju, družabnim in socialnim igram ter odkrivanju neokrnjene narave Krajinskega parka Rakov Škocjan.

Preizkusili se bomo v lokostrelstvu, plezanju po naravni steni s spustom z vrvno žičnico, če bodo ugodni pogoji tudi v veslanju s kanuji po reki Rak. Preiskali bomo vse kotičke Rakovega Škocjana: gozdove z njihovimi prebivalci, udorne doline z Zelškimi jamami, Tkalca jamo ter velikim in malim naravnim mostom. Nastavili bomo nočno kamero ter tako 'ujeli' tudi večje gozdne prebivalce, ki se nam v živo po navadi ne prikažejo. Naučili se bomo nekaterih veščin preživetja v naravi, ob večerih pa se bomo zabavali na večernem sprehodu po gozdu, ob igrah in ustvarjalnih delavnicah. Zadnji večer se bomo družili ob ognju, kaj okusnega spekli, zapeli kakšno pesem, za posladek pa si bomo že prej spekli prave domače buhteljne - seveda jih bo potrebno še tople pojesti. Zadnji dan, ko bomo imeli okolico že 'v malem prstu', se bomo preizkusili še v zabavnem tekmovanju med skupinami - orientaciji.

Bližnja okolica CŠOD Rak z reko Rak, velikim naravnim mostom, ponorno Tkalca jamo in cesto, po kateri se boste pripeljali do nas.

Cena počitniškega programa vključuje: 5 nočitev, štiri obroke dnevno, izvedbo programa preko celega dneva, ki ga izvajajo učitelji usposobljeni za poučevanje na prostem, uporabo didaktičnih pripomočkov in športnih rekvizitov, pet turističnih taks

Doplačilo
Doplačila ni.

Dostop:
Do doma Rak pridete po avtocesti Ljubljana - Postojna, izvoz UNEC tam zavijete levo, vozite 500 m do Unca, nato zavijete desno na lokalno cesto proti Postojni in sledite rjavim kažipotom za Rakov Škocjan (4 km).

Pričakujemo vas med 16.00 in 17.00 uro.

Oprema:

Osebni dokumenti: Za bivanje: Oblačila in obutev: Za šport in razvedrilo:
kartica zdravstvenega zavarovanja 1 rjuha, 1 prevleka za odejo, prevleka za vzglavnik spodnje perilo pisalni in risalni pribor
  pribor za osebno higieno nogavice (dovolj dolge, da segajo vsaj 2 prsta nad pohodne čevlje - v nasprotnem primeru pa obliže za žulje) manjši nahrbtnik za pohode
  platnena vreča za umazano perilo pižama loparji in žogice za namizni tenis
  2 brisači trenirka loparji za badminton in žogice
  mazilo ali sprej proti klopom kratke in dolge hlače razne družabne igre
  plastenka za pijačo kratke in dolge majice  
  ročna svetilka debelejši pulover  
  sončna očala vetrovka  
  krema za sončenje kapa  
    telovadni copati  
    sobni copati  
    močnejši planinski čevlji za pohode  
Program: Varuhi Zemlje
Online application

 Price list  >>  Booking form

In the Landscape park Rakov škocjan

Rakov škocjan is one of the oldest protected areas in Slovenia. There are exceptional karst curiosities:

natural bridges, underground streams, different kinds of karst caves. We are thrilled when we make a trip on the Rak river, explore karst caves or cycle to the Cerknica lake. Rakov škocjan is an ideal starting point for hiking along the forest trails. In the valley there is a naturalistic learning trail with explaining boards.

Short film on You Tube

 Location

Accommodation

50 beds

classroom

50 seats in dining room

 

    

Equipment


E-news about tenders, active holidays, free terms ...