DomoviCŠOD OE VojskoŠportne počitnice malo drugače 15.-20.8.2021
Nazaj

Športne počitnice malo drugače 15.-20.8.2021

 

Nedelja

Najprej smo imeli krajši uvodni sestanek, na katerem smo izvedeli vse potrebno glede redu in ukrepov na taboru, dejavnostih, ki nas čakajo in poteka programa. Sledila je večerja z jedjo, ki jo imamo vsi radi - pico, nato pa smo šli na krajši sprehod v okolico doma in se vmes malo zabavali in malo spoznavali ob hoji in spoznavnih igrah.

Ponedeljek

Danes smo vzeli pot pot noge in se odpravili čez drn in strn po naši prelepi Vojskarski planoti. Šli smo do Jelenka in se nato spustili do slapov Gačnika, kjer smo se nekateri osvežili v prijetno hladni vodi...

Pot smo nadaljevali do razgledne točke Hudournik, kjer smo imeli daljši postanek za kosilo in aktivni počitek.

V dom smo prišli v popoldanskih urah, nato pa smo se pripravljali na torkovo video srečanje z vrhunsko športnico.

Zvečer sta nas obiskala prva športna gosta - člana Karate kluba Kolektor Idrija, trener in pa tekmovalec naših let. Z njima smo imeli trening karateja in tajskega boksa in ga z odliko izvedli čisto vsi - od prvega do zadnjega! 

Spoznali pa smo tudi, kaj pri trenerju Erinu pomenijo "vražje minute"...

Torek

Danes dopoldne smo streljali z lokom ter spoznavali pravilno tehniko nordijske hoje. Pri lokostrelstvu smo zaradi koncentracije na streljanje pozabili na fotografiranje, pri nordijski hoji pa tudi skoraj... blush 

Popoldne smo spoznali še športno streljanje z zračno puško, vmesni čas pa smo izkoristili še za kakšno športno igro ali pa tudi počitek.

Zvečer smo na daljavo preko Zooma spoznali vrhunsko športnico, ki tekmuje v športu, ki je zelo popularen tudi na Vojskem. Zanimalo nas je vse sorte o njej, ona pa nam je z veseljem odgovorila na vsa vprašanja. Na prihajajočih zimskih Olimpijskih igrah se bo seveda borila za medalje, mi pa bomo zdaj še bolj navijali zanjo. Ali jo prepoznate?

 

 

Sreda

Včeraj smo vse skupaj pravzaprav začeli že z nordijsko hojo, nadaljevali z večerno športno gostjo - smučarsko tekačico Anamarijo Lampič in danes dopoldne zaključili z nordijskim rolkanjem kot letno obliko teka na smučeh.

Smo pa tudi šli na krajši izlet s kolesi...

In se s tem že malce pripravili na popoldansko srečanje z novim športnim gostom - endurro kolesarjem Miho Tratnikom Bajcem. Miha nam je predstavil endurro kolesarjenje in opremo, nam postavil poligon, po katerem smo se vozili in se nato z Mihom podali še na krajšo vožnjo čez drn in strn.

Četrtek

Dopoldne smo plezali na naravni steni, popoldne pa so se nam predstavili gasilci iz PGD Vojsko. Pripravili so nam predstavitev društva, nam razkazali opremo in nam pripravili nekaj gasilskih izzivov, v katerih smo tekmovali.

 

Žal nam je prvotno dogovorjeni športni gost predstavitev rally dirkalnika odpovedal zaradi zasedenosti. Našli smo sicer drugega rally voznika (v Idriji in okolici je rally precej popularen šport), ki nam je predstavil svoj servisni kombi in dirkalnik, žal pa se z njim nismo mogli peljati na krajšo vožnjo. A kljub temu smo lahko izvedeli marsikaj, tudi v dirkalnik smo se lahko usedli in spoznali njegovo notranjost.

Petek

Jutri nas čaka še nekaj orientacije in orientacijskega teka, pa se bodo naše počitnice počasi zaključile...

E-novice o razpisih, aktivnih počitnicah, prostih terminih …