Zapri
Uporabnik
Geslo

info@csod.si
rezervacije@csod.si
CENTER ŠOLSKIH
IN OBŠOLSKIH DEJAVNOSTI
Frankopanska 9, 1000 Ljubljana, SI-1000 Slovenia
CŠOD Planica
Rateče 167, 4283 Rateče - Planica
04 588 45 70 (recepcija), 04 588 45 76 (vodja) / 04 588 45 74 (faks)
041 700 917 (recepcija),051 634 697 (vodja šole v naravi)
Boštjan Gradišar (vodja šole v naravi)
planica@csod.si

Več informacij na www.osc-planica.si

 

Nazaj CŠOD >> Zemljevid

 

ŠOLE:     Prosti termini  >  Prijavnica  >  Cenik
OSTALIProsti termini  >  Prijavnica  >  Cenik

 

Planica ni le zibelka smučarskih skokov in poletov. Za mnoge predstavlja eno najlepših alpskih dolin, obkroženo z mogočnimi stenami Mojstrovke, Ponc in Jalovca.

Lega OŠC Planica, ki je na skoraj 1000 m nadmorske višine in le 200 m oddaljen od skakalnic, je idealna za izvajanje programa Šole v naravi. V zimskem obdobju prevladujejo športni tedni z alpskim smučanjem in tekom na smučeh. Za popestritev učenci in dijaki lahko tudi sankajo, izvedejo zimski pohod in uživajo v igrah na snegu.

Ko sneg skopni, pride čas za raziskovanje številnih zanimivih pojavov v bližnji okolici. V Planici in Tamarju najdemo različne vrste melišč in moren. Slap Nadiža in mokrišče Zelenci predstavljata izvir naše najdaljše reke Save. Blizu OŠC Planica se nahaja območje TNP in naravni rezervat, kjer se seznanimo z načini varovanja v alpskem svetu. Dva kilometra oddaljene Rateče so najstarejše naselje v Zgornjesavski dolini, s starimi kmečkimi hišami in dvema cerkvicama, vredne ogleda.
Med športnimi aktivnostmi so najbolj priljubljene plezanje  v naravni steni v Tamarju, kolesarjenje, lokostrelstvo in pohodi na številne vrhove v sredogorju ali visokogorju.

Dostop je enostaven. Iz ljubljanske smeri se mimo Jesenic in Kranjske Gore pripeljete do križišča pred Ratečami, kjer zavijete levo v Planico. Po dveh kilometrih rahlega vzpona pred letalnico zopet zavijete levo in po 200 m prispete do OŠC Planica.

 

  

 

Pridružite se nam v najboljši učilnici na svetu - v naravi.

 

 

 

Zgibanka OŠC Planica

 

 
E-novice o razpisih, aktivnih počitnicah, prostih terminih …
Želim prejemati obvestila za področje: